Impresii de la VinVest (1)

Crama VINUL LUI DINESCU

Strugurii  se cultiva in cele doua plantatii de la Galicea Mare si Cetate, apoi se culege si se vinifica la Cramele Potelu si Galicea Mare. Vinurile prezentate la VINVEST au fost:

 • Merlot 2009 sec
 • Sauvignon Blanc demidulce
 • Feteasca Alba demidulce
 • Tamaioasa Romaneasca demisec

Am intalnit un moldovean din Roman fericit si totodata multumit de ceea ce face, el este “oenologul lui Dinescu”, si anume Grecu Vasile.

Domeniile Anastasia

Apartin Intreprinderii Individuale Marin N.Constantin infiintata in 2009 si avand o poveste speciala, si anume a curajului ca intr-o zona deosebita a achizitionat o suprafata de 7 ha in Urlati si Valea Calugareasca. Aroma, echilibrul si fidelitatea fata de caracterul unic al acestei zone viticole a devenit scopul productiei alaturi de convingerea ca nu trebuie facut nici un compromis : nu cantitatea este importanta, ci calitatea productiei.

Si astfel au aparut primele sortimente, si anume:

 • Merlot roze –sec
 • Merlot sec 2009

VIFRANA  S.A. Constanta

Podgoria de 130 ha se afla la Adamclisi si are un adevarat “patrician” si anume Francu Vasile care face tot posibilul  sa incerce  imposibilul, adica sa produca vinuri bio excelente.

Si suntem intr-adevar alintati cu vinuri PATRICIAN :

 • Chardonnay 2010 sec
 • Cabernet Sauvignon 2009 sec
 • Roze Cabernet Sauvignon 2010 sec

Crama Basilescu

De circa doi ani sunt  incantat de realizarile acestui oenolog  tanar dar deosebit de talentat, Gabi Lacureanu, de fel din Harlau, o zona deosebita a Moldovei si in care functioneaza un adevarat si real MUZEU AL VINULUI. Pe langa sortimente deja deosebite si cunoscute aflate in TOPUL VINURILOR, si anume Feteasca neagra Ancestral sau Feteasca Alba Ancestral, si de ce nu Sauvignon Blanc, ca sa nu mai zic de Busuioaca de Bohotin extraordinara se incearca lansarea unor adevarate PERFECTIO, cum le mai zic ei VIN DE CREATIE (se pare ca stiu sa-si vanda marfa).

Si va spun ca am avut SANSA sa degust 2 vinuri de creatie:

 • cupaj rosu la 14,5 % Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Merlot 2008 sec
 • cupaj alb la  13,4 % Chardonnay, Feteasca Alba si Riesling Italian 2010 sec

Sa le dea Dumnezeu putere de munca si mult noroc acestei reale si potentiale ECHIPE de la Basilescu.

 

Wine Princess Arad

O podgorie pitoreasca este cea  de la Minis care se afla sub atenta grija a deosebitului specialist Balla Gezsa. La VinVest apar si unele noutati alaturi de cele arhicunoscute: Mustoasa de Maderat si Cadarca cea “afrodisiaca”.

Amintesc aici de Cadarca Schiller la 1,5 l din 2009 si de un Roze dintr-un cupaj de Pinot Noir si Burgund sec.

Promovarea, precum si consultanta de specialitate se acorda cu maxima promtitudine de catre Rata Ion, un “oltean”  hotarat sa creasca vanzarile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *