Impresii de la VinVest (4)

VINCON Vrancea

Si am ajuns si in Vrancea la VINCON unde am avut extraordinara sansa sa cunosc un mare degustator si anume Georgel Costache – Directorul General. Am avut cateva moment la dispozitie, timp in care domnia sa a prezentat din noutatile aparute cu ocazia acestui deosebit VIN VEST 2011. Asa am putut identifica:

  • Vita Romaneasca – cu un nou ambalaj – promovare retail, si avem aici: Tamaioasa Romaneasca – dulce; Muscat Otonel –demidulce; Grasa – demidulce; Galbena de Odobesti – demidulce.
  • 1949 – produs HORECA cu un : Merlot – sec si un Muscat Otonel – sec.
  • Vinoteca Comoara Pivnitei.

Sper sa ma intalnesc din nou cu ei la  Iasi 3 – 6 noiembrie la Festivalul Provino organizat de Compania ABplus Events Iasi.

Domeniile Boieru

Si astfel am posibilitatea intalnirii cu un coleg deosebit, rotarian ca si mine, Florin Danoaie, care asigura bunul mers al activitatii la podgoria Ciumbrud unde fiecare pahar de vin are o poveste de spus. Asa aflu ca soiurile nobile culese de pe cele 100 hectare detinute de societate se imbina armonios pentru a crea cupaje de exceptie din Sauvignon Blanc, Traminer, Chardonnay, Riesling, Pinot Gris ori Feteasca Alba. Vinurile albe au o aciditate crescuta cu note fructate subtile, o adevarata seductie a simturilor. In micuta Crama Ciumbrud fara graba se incearca, cu pasiune din belsug, dragoste pentru traditii, astfel ca vinul nobil sa-si gaseasca cate un prieten in fiecare bautor. Aceasta licoare vrajita, cu aroma fina, aduce veselie la masa, fie ca esti cu prietenii intr-un restaurant si tocmai ati gustat vinul casei sau la o masa de familie alaturi de cei dragi. Astfel vinurile de Cimbrud, vinuri produse de Domeniile Boieru, sunt cele mai potrivite pentru orice ocazii, gama diversificata acoperind orice gusturi.

Si dupa atat de multe discutii, Florin ma imbie cu un excelent Dry Muscat  2009 Domeniile Boieru. Cu promisiunea de a veni neintarziat la Ciumbrud imi iau la revedere de la colegul meu.

Antonio Passarelli
O reintalnire cu maestrul meu preferat, de fapt un bucatar italian adoptat la Timisoara de vreo 20 de ani si care a infiintat un restaurant  de mare succes .A reusit astfel sa-i invete pe romani sa guste si sa prepare mancare italiana adevarata.Sper ca il voi revedea cu placere la Iasi la Provino in perioada 3-6 noiembrie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *