Vizite si degustari la Cramele Rotenberg

La Crama din Ceptura – Dealu Mare, situata la 85 km de Bucuresti, se ofera pachete diverse de vizite, degustari sau initieri in oenologie.

Crama si conacul in care se fac degustarile au fost recent restaurate, pastrand caracterul rustic local. Se produc vinuri Merlot in stil traditional, prelucrand numai struguri de calitate din viile proprii, vechi de peste 30 de ani. Crama, restaurata in 2007, are doua beciuri suprapuse ce permit un flux tehnologic gravitational in care vinul nu este agresat de pompe. Trecerea vinului din vasele de fermentare in butoaie si din butoaie in sticle se face sub influenta greutatii proprii. Butoaiele sunt manufacturate din stejar romanesc, invechit cel putin 18 luni in vant si ploaie. Butoiul ars in adancime, da un gust caracteristic vinului, care este maturat in butoaie timp de 12-24 de luni, in functie de evolutia sa. Dupa imbuteliere, vinul este invechit in sticle inca cel putin 12 luni. S-au obtinut astfel vinuri rosii seci de “lumea veche”, de mare subtilitate.

In cadrul vizitelor, in functie de preferinte, se pot degusta 4 sau 6 vinuri insotite de platouri cu branzeturi, nuci, mere. De asemenea, se pot organiza degustari de initiere sau degustari specializate (in care se asociaza vinurile cu diferite branzeturi sau cu ciocolata), se pot gazdui cursuri/training-uri sau se pot organiza one day trip/team building/evenimente cu vizitarea obiectivelor turistice din zona, sau plimbare in vie cu caruta.

Pentru mai multe detalii privind aceste vizite, lasati un comentariu si va vom raspunde cu drag. Vinuri Rotenberg puteti comanda de pe magazinul online DepozitVin.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *