Gama Divin Reserva – Domeniile Sahateni

Gama RESERVA este special conceputa pentru HoReCa si contine 6 vinuri, dintre care 3 albe si 3 rosii, obtinute din soiuri autohtone singulare sau in cupaj. Sunt vinuri mai sofisticate, adresate cunoscatorilor care stiu sa aprecieze un vin deosebit .

Struguri albi sunt mai intai desciorchinati apoi boabele sunt zdrobite sau presate intregi in presa pneumatica. Fermentatia alcoolica are loc in tancuri din inox la 12-15?C cu inoculare de drojdii atent selectionate. Toate procesele tehnologice au drept scop menajarea produsului pentru o cat mai buna consevare a aromelor primare .
Strugurii rosii dupa desciorchinare si zdrobire sunt fermentati in vinificatoare verticale din inox cu controlul automat al temperaturii si in timpul fermentarii .
Dupa terminarea fermentatiei malolactice o parte din cupaj este invechita in barricuri din stejar pentru o perioada de 6-24 luni .

In magazinul online VinPremium.ro este prezent Cuvee Blanc Reserva, vin sec obtinut din soiurile Feteasca alba, Riesling Italian si Tamaioasa romaneasca, vinificati impreuna.

Vinul este de culoare galben-verzuie cu aromele discrete, de pere coapte si miere, aciditate vioaie dar echilibrata, lung, suplu si elegant. Se serveste cu peste, fructe de mare la temperatura de 12-13?C.

Date generale Cuvee Blanc Reserva: Vin Cuvee Blanc Reserva 2006, 13%, alb, sec, 0.75 L, Divin, pret 34 lei (atentie, ultimele bucati in stoc!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *