Crama Francu

Crama Francu s-a nascut atat din pasiunea pentru vin a managerului Vasile Francu cat si din dorinta de a crea ceva natural si calitativ. De aceea suntem convinsi ca in viitorul apropiat vinurile produse aici vor cunoaste un adevarat succes.

Vifrana este compania ce sta in spatele Cramei Francu. Despre ea aflam urmatoarele:

“In numai 2 ani am infiintat propria plantatie de 130 ha de vie si am demarat constructia unei crame proprii cu o capacitate de prelucrare de 1100 t de struguri / campanie.

Tot ce s-a realizat cu propriile utilaje si echipamente de cea mai inalta productivitate si calitate si, in prezent, punem echipamentele si experienta la dispozitia oricui este interesat sa aiba propria plantatie viticola, executand, in totalitate, pregatirea terenului pentru plantare, plantarea e complet mecanizata cu o masina dirijata cu GPS, livrarea de material saditor certificat, livrarea sistemului de sustinere si palisaj.

Materialul saditor oferit este certificat conform normelor UE, provenind de la una din cele mai mari si renumite pepiniere din Franta.” Sursa

Cei 130 de hectari de vie sunt plantati cu sortimente precum Pinot Noir, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Shiraz, Cabernet Sauvignon. Interesant la aceste sortimente este ca promoveaza naturalul – sunt vinuri bio, fara sulfiti in cantitati mari, fara alcool exogen, enocieanine sau adaosuri pentru culoare. Nu se folosesc ingrasaminte chimice, ierbicide sau pesticide, si se respecta regulamentul european pentru culturi ecologice.

Vinul produs de Vifrana este comercializat sub brandul Patrician, si speram ca in curand sa il putem aduce pe VinPremium.ro, la dispozitia dumneavoastra.

Cu domnul Francu, managerul Vifrana, am reusit sa discutam la VinVest. Am revenit cu niste poze de la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *