Vinul si ciocolata

Se poate asocia vinul cu ciocolata? Raspunsul este da, atunci cand e vorba de vinul potrivit in combinatie cu ciocolata potrivita. Pentru ca asa cum vinurile albe si rosii se potrivesc la anumite tipuri de mancare, asa si ciocolata alba si neagra se consuma alaturi doar de anumite tipuri de vin.

Nu este usor sa gasesti combinatia potrivita, depinde mult si de gust, daca se prefera a se alatura vin dulce la ciocolata dulce sau din contra, se prefera mixul dulce-amarui. Un sfat ce trebuie sa fie luat in considerare este ca se recomanda ca vinurile tari sa se serveasca cu ciocolata tare si vinurile slabe cu ciocolata mai eleganta si delicata. De exemplu, ciocolata amaruie are un gust minunat atunci cand este servita alaturi de un Cabernet Sauvignon. Cu cat este mai neagra ciocolata, cu atat va face o pereche mai buna cu un vin cu mai multi tanini. In schimb, daca se combina o ciocolata neagra cu un vin robust, ciocolata va acoperi sau va anula taninii vinului pe cerul gurii si va permite accentuarea gustului fructat.

    Pentru a gasi combinatia potrivita pentru voi, cel mai bine e sa experimentati cu diferite varietati de ciocolata, de la delicat la intens, atat sortimente albe cat si negre.

Recomandari combinatii vin-ciocolata

Ciocolata alba:

Ciocolata amaruie:

Ciocolata cu lapte:

Ciocolata semi-amaruie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *