Vinul rose – alegerea perfecta pentru vara

Vinul asociat anotimpului cald este cel alb, tanar si proaspat, cu o aciditate clara. Insa la gratare cu diverse specialitati gustoase de carne rosie, potrivit ar fi vinul rosu. Ce facem atunci, ce vin alegem? Raspunsul e unul simplu, facem un compromis. Nu alb, nu rosu, ci rose, alegerea perfecta atat pentru iubitorii de vin alb, cat si pentru cei de vin rosu.

Rose-ul poate fi servit la orice tip de salata, alaturi de paste cu sos de tomate, pizza sau diferite retete de peste (supa de peste, peste prajit, peste condimentat). Rose-ul se serveste perfect si alaturi de mancaruri cu ciuperci sau produse lactate (de exemplu branza usoara).

Datorita caracteristicilor lor, vinurile rose se potrivesc si cu mancaruri cu carne, in special carne alba, de la cea fiarta la cea prajita, preparata cu ciuperci sau trufe.

Vinurile rose merg excelent la aperitiv deoarece se servesc la temperaturi joase. Aciditatea scazuta, gustul rotund si cantitatea moderata de alcool, determina ca vinul rose sa se potriveasca la alimente reci, de la cele light la cele mai grase, precum si alaturi de branzeturi, cereale si leguminoase.

VinPremium.ro va pune la dispozitie o gama variata de vinuri rose:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *