Vinul zilei: Domaine Ceptura Rouge – Davino

Domaine Ceptura Rouge este realizat in zona de productie Podgoria Dealu Mare-Ceptura, intr-o zona deluroasa, cu pante cu inclinatia de 20-25%, la o altitudine de 350 m.d.m., cu soluri de tip podzol brun roscat de padure, bogat in oxizi de fier.

Soiurile din care este realizat sunt Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, are o tarie alcoolica de 14.1%, o aciditate totala de 5.85 AT, un PH de 3.65, 3.98 gr/l zahar rezidual.

Se produce numai in anii favorabili prin vinificarea separata a celor 3 soiuri care intra in cupaj. Strugurii sunt selectati succesiv in vie, apoi in crama pe masa de triere. Flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-28 grade Celsius, Cabernet Sauvignon – timp de 21 zile, Merlot – 15 zile si Feteasca Neagra – 12 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. In cupaj concura cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 2-3 luni de tatonare prin microprobe. 50% maturat timp de 10 luni in baricuri mici de stejar romanesc (225 l), restul de 50% in vase de inox. Invechire la sticla minim 12 luni.

Domaine Ceptura Rouge are o limpiditate limpede-cristalin, o culoare rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii. Mirosul este intens si persistent, complex, de prune uscate, fructe de padure, miez de nuca si nuante de lemn de stejar. Gustul este complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.

Se serveste alaturi de friptura de rata sau miel la cuptor, branzeturi vechi si/sau fermentate, la o temperatura de 18-19 grade Celsius.

Domaine Ceptura Rouge se poate comanda de pe VinPremium.ro, la pretul de 87 lei. Atentie, ultimele bucati in stoc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *