Despre Mustoasa de Maderat

Mustoasa de Maderat este un soi cultivat in general in podgoriile din Crisana si Transilvania, mai putin in alte podgorii. Se caracterizeaza prin crestere viguroasa, este autofertil, nu are nevoie de alte soiuri polenizatoare.

Productia de Mustoasa de Maderat este una mijlocie, culesul avand loc in lunile septembrie si octombrie. Este un vin alb, sec, cu o tarie alcoolica de 9.5-11 grade, ce se recomanda a fi servit tanar.

Prezinta o aciditate destul de ridicata, caracterizandu-se prin prospetime si fructuozitate. La degustare lasa senzatia de proaspat si racoros.

Se recomanda a fi servit ca aperitiv, sau alaturi de preparate precum: crab, macrou cu unt si ceapa verde, omleta cu ciuperci, peste in crusta de mirodenii, scoici cu cartofi prajiti, mancare thailandeza.

Pe VinPremium.ro gasiti Mustoasa de Maderat de la Wine Princess – 2008, 12% tarie alcoolica, vin alb sec, 21 lei.

Surse de informare:

“Vechi soiuri romanesti de vita de vie” – Ion M.Pusca

“Vinul potrivit, mancarea potrivita” – Linda Johnson-Bell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *