Budureasca

Budureasca este o companie relativ tanara in industria vitivinicola din Romania. Pe Drumul Vinului se ridica insoritele coline ale podgoriei Dealu Mare, izvor istoric al vinurilor de exceptie. Traseele Vaii Budureasca cuprind 31 de situri arheologice, fiind cea mai densa asezare umana straveche din Dacia. Aici, in inima renumitei podgorii Dealu Mare, s-a ales sa se continue traditia dacica a culturii vitei de vie. In acest areal au ales specialistii Budureasca sa puna in opera maiestria de cultivatori ai vitei de vie si deja au reusit: in doar 2 ani au dovedit tuturor ca aceste dealuri isi merita renumele, au maiestrit vinuri de exceptie care au castigat peste 10 medalii la concursuri interne si internationale.

Principalele game Budureasca sunt: DOC, Ultra Premium si Origini.

Vinurile in serii limitate “ULTRA PREMIUM” sunt de calitate exceptionala intr-o cantitate de 5.000 – 15.000 sticle. Aceste vinuri vor fi alese din varfurile fiecarui an, ele necesita fermentarea si pastrarea la bariq, cupajari si atentie deosebita. In cazul vinurilor rosii este necesara o depozitare de minim 3-4 ani, din care la sticla minim 1 -2 ani. Termenul de realizare a acestor volume este de 4 ani, plecand din anul 2013.

Vinurile premium “ORIGINI” sunt pentru o cantitate estimata de 10% din productia anuala, atuinci cand anul o permite. Suprafata de 25-30 ha., unde se vor realiza productii de 1 – 1.5 kg. struguri pe butuc, va fi determinata in cursul anului agricol, dupa teste anuale succesive pentru determinarea soiurilor si zonelor pretabile la aceste calitati. Termenul de realizare a acestor volume este de 4 ani, plecand din anul 2012.

Medaliile obtinute an de an la concursurile interne si internationale vorbesc de la sine despre calitatea vinurilor Budureasca:

  • International Wine&Spirit Competition 2010 – medalie de argint si bronz
  • International Wine Challenge 2010 – medalie de argint si bronz
  • Decanter World Wine Award 2010 – 3 medali de bronz
  • Mundus Vini 2010 – 2 medalii de aur si 2 de argint
  • Vinvest – 10 medalii
Pe VinPremium.ro sunt disponibile momentan 3 sortimente premium de la Budureasca:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *