Intalnire a Cavalerilor Legatului Iasi la Sighetu Marmatiei

In perioada 25-28 august 2011 a avut loc o intalnire a Cavalerilor din Legatul Iasi la Sighetu Marmatiei. Gazda primitoare si amabila ne-a fost domnul Danut Iurca si pensiunea Casa Iurca de Calinesti.

“Tara Maramuresului” este una din zonele etnografice ale Romaniei care a conservat cel mai bine de-a lungul vremurilor traditii, obiceiuri, folclor si portul popular, devenind in timp o destinatie preferata de tot mai multi turisti.

In cadrul celor 3 zile Cavalerii au vizitat Memorialul Durerii, Cimitirul Vesel, Manastirea Barsana, au facut o plimbare cu Mocanita si au participat la o Petrecere Campeneasca cu Ansamblul Casa Iurca de Calinesti, unde au avut ocazia sa deguste bucatele traditionale maramuresene. In cadrul acestei petreceri traditionale s-a organizat si o plimbare cu caruta prin sat, la biserica din Susani, la palincie si valtoare, si nu a lipsit nici un foc de tabara acompaniat de muzica si dansuri din Tara Oasului si Maramures.

Degustarea de vinuri romanesti nu putea sa lipseasca din program. Aceasta a avut loc in ultima seara si a fost insotita de mancaruri deosebite oferite de Casa Iurca de Calinesti. S-au servit vinuri Crama Garboiu, din gamele Bacanta si Livia, mai exact Livia Plavaie, Bacanta Feteasca Alba, Livia Feteasca Regala si Bacanta Feteasca Neagra.

Mai multe detalii despre degustarea de vin veti putea citi pe www.degustarivin.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *