Servirea vinului in timpul mesei

Pentru a ne putea bucura de toate insusirile unui vin premium, trebuie sa fim atenti si sa retinem cateva recomandari generale privind modul de servire al acestora.

ORDINEA DE SERVIRE

  • daca se servesc mai multe tipuri de vin, atunci se va incepe cu cele usoare si se va incheia cu cele tari;
  • se vor servi vinurile in ordinea urmatoare: vinuri albe, galbene, roze si rosii.

TEMPERATURA

  • vinurile racite se servesc inainte de vinurile care sunt la temperatura camerei;
  • vinurile rosii si cele premium se servesc la temperatura camerei;
  • se servesc racite vinurile albe (semi, demiseci si dulci) si vinurile spumante (sampania);
  • vinurile mai tinere se servesc mai reci decat cele mai vechi.

VECHIMEA

  • vinurile mai tinere se servesc inaintea vinurilor mai vechi;
MOD DE SERVIRE
  • vinurile se servesc in sticle care se deschid la masa, inainte de turnarea in pahare;
  • se pregatesc anumite tipuri de vin pentru fiecare preparat in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *