Vinul si mancarea chinezeasca

Ador mancarea chinezeasca, cu aromele sale deosebite, de ghimbir, ceapa verde, sos de soia, chili, usturoi, piper, ulei de susan prajit sau coriandru, cu sosurile dulci-acrisoare, cu arahide sau ghimbir. Daca v-am facut deja pofta, imi cer scuze, insa voi continua sa va alint simturile cu astfel de descrieri. Si va voi da si un sfat: incercati data viitoare sa asociati un vin bun la un preparat din bucataria chinezeasca. Nu veti fi dezamagiti.

Cele mai bune vinuri asortate pentru astfel de bucate sunt vinurile albe, dulci, fructate sau condimentate, cu urme de zahar rezidual. La sosurile pe baza de susan sau arahide, la specialitatile cu pui, alegeti un Chardonnay. La preparatele cu fructe de mare asociati un Sauvignon Blanc, vin spumant sau un Riesling. Un Gewurztraminer este perfect alaturi de sosuri (sau preparate) de ghimbir si arahide. Taiteii picanti merg excelent cu Viognier.

Vinurile rose si cele spumante sunt ideale pentru majoritatea preparatelor, in special galuste sau wonton.

Puteti servi si vinuri rosii (Pinot Noir, Merlot, cupaj de Merlot), dar cele cu tanin redus, la mancarurile cu carne de rata.

Preparatele cu fructe (de exemplu banane, mango, piersici) se servesc alaturi de vinuri precum Merlot, Riesling sau Pinot Noir.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *