Theia la Iasi

Zilele trecute am avut o discutie cu domnul Mihai Chitic, reprezentant al Cramelor Halewood, care ne-a confirmat ca intr-un viitor apropiat iesenii (dar nu numai) vor putea gasi la Centrul de Prezentare si Degustare Vin o diversitate interesanta de vinuri de top din oferta Halewood.

Pentru a anticipa acel moment, am pregatit o degustare de vinuri Cramele Halewood, unde vor participa membri aiĀ Ordinului Cavalerilor Vinului European, legatul Iasi. Vineri, 23 septembrie, ora 17.30, ne vom rasfata simturile degustand 3 sortimente: Theia (Chardonnay), Hyperion (Cabernet Sauvignon) si Kronos (Pinot Noir).

Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din vii din Sebes Alba, vinificat intr-un stil modern. Vinul are o culoare galben pai, cu arome intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit, la care se adauga arome dulci de miere, note fine de vanilie si note picante de nucsoara. Theia Chardonnay 2009 a fost premiat cu medalie de argint la “Excellence Awards 2010” si Commendation la “Decanter World Wine Awards 2011”. Theia Chardonnay 2010 a primit medalia de argint la “International World Wine Contest Bucharest 2011”.

Hyperion Cabernet Sauvignon 2009 este creat in editie limitata de 5300 de sticle. Este un Cabernet romanesc puternic, complex si echilibrat, cu arome de mure, prune uscate, vanilie, condimente si menta.

Kronos Pinot Noir provine dintr-o recolta exceptionala din podgoriile insorite din Dealu Mare. Este un vin catifelat, de un rubiniu stralucitor, in care aromele intense de prune si cirese coapte se impletesc cu cele de mirodenii si ierburi uscate.

Mai multe informatii si impresii despre aceste 3 sortimente veti putea afla dupa degustarea din 23 septembrie, pe blog.vinpremium.ro si pe degustarivin.ro.

La o discutie despre Theia cu domnul Chitic (stanga)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *