Primul Salon National de Vinuri al Romaniei – Vintest

Pentru prima data in Romania se organizeaza prima editie a Salonului National de Vinuri al Romaniei – Vintest, intre 27-30 octombrie, in Sala Romaero din Bucuresti.

Creat de echipa Vinvest, aceeasi care timp de opt ani a organizat Salonul International de Vinuri – Vinvest Timisoara, evenimentul de la Bucuresti are promisiunea sase ridice la aceleasi standarde Occidentale precum cel din Vestul Tarii.

Pe parcursul celor patru zile de Salon Vintest vor veni sa se prezinte cramele romanesti, alaturi de reprezentanti ai serviciilor conexe vinului. Participantii Vintest sunt producatori si distribuitori de vin, de echipamente, materii prime, accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare, material saditor, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte, utilaje, mobilier. Printre expozanti se numara si firme de analiza a proceselor de afaceri, companii de sisteme software, firme de management de proiect, consultanta in implementare, suport, training si servicii de publicitate etc.

Pentru ca un obiectiv al Salonului Vintest este de a promova, alaturi de vin, si turismul vitivinicol, adica petrecerea vacantelor si a concediilor în cele mai frumoase zone, cramele, la Salonul Vintest vor fi prezente agentiile de turism, precum si tour-operatorii.

Atractia mare a publicului vizitator va fi atunci când maestrii bucatari si reputati barmani vor desfasura show-urile gastronomice si bartending.

Industria ospitalitatii, agentiile HORECA, precum si edituriile de specialitate sunt si ele bine reprezentate la Salonul Vintest.

De altfel, diferenta majora intre Salonul National de Vinuri al Romaniei – Vintest si alte evenimente de acelasi gen consta tocmai in faptul ca la Vintest este bine reprezentata intreaga industrie a vinului. „Este important sa aducem intr-un singur loc tot ce inseamna industria vinului, sa existe cadrul potrivit pentru relatii de afaceri, dar si oportunitatea reala de a promova produselele traditionale unui public mare si variat. Pentru noi este important si sa transmitem deprinderi si cunostinte in tehnica degustarii vinului, cunoasterea soiurilor romanesti, recunoasterea calitatii, asezonarea vinului cu mancarea”, a precizat expertul degustator Lucia Pîrvu, director Vinvest.

Evenimentul se desfasoara cu sprijinul tuturor celor mai importante asociatii profesionale, avand ca partener principal Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pana la deschiderea Salonului Vintest din 27 octombrie, echipa va promova vinurile romanesti in doua importante pre- evenimente: o degustare cu ambasadorii tarilor mari importatoare, dar si cele renumite in productia de vin, si o alta degustare cu partenerii media care sprijina evenimentul. Daca primul eveniment doreste sa promoveze vinul romanesc peste hotare, degustarea cu jurnalistii va urmari sa convinga publicul neincrezator in valoarea vinului romanesc, de faptul ca Romania ocupa un binemeritat loc fruntas in topul tarilor producatoare de vin de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *