Lansare de vin la ProVino 2011

„Domeniile Nicoresti”, producator de vinuri care are in portofoliu numai soiuri romanesti, lanseaza „Babeasca Neagra de Nicoresti” in cadrul Festivalului PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie.

„Ne dorim sa facem cunoscut publicului unul dintre cele mai vechi si mai bune vinuri romanesti – Babeasca Neagra de  Nicoresti, pe care il producem in crama noastra. Noi incepem sa imbuteliem chiar anul acesta, iar lansarea produsului il vom realiza in cadrul Festivalului PROVINO. De asemenea, ne dorim sa ne facem cunoscuti si in zona Moldovei, unde speram sa ne gasim distribuitori”, a declarat Doina Mocanu, Director  Export – Domeniile Nicoresti.

Babeasca neagra este un vin sec reprezentativ pentru podgoria Nicoresti, care are o culoare rosie stralucitoare de coacaze si o aroma de strugure bine copt. In timpul maturarii si invechirii vinul conserva foarte bine aroma strugurelui, ceea ce il recomanda drept companion al meselor zilnice si al ocaziiilor speciale. Sintagmele “Babeasca negra” si “Nicoresti” se completeaza reciproc si cu greu pot fi despartite.

In “Descrierea Moldovei” (1716) Dimitrie Cantemir mentiona ca in ierarhia valorica a podgoriilor din Moldova, Nicoresti se situa pe locul patru. „Domeniile Nicoresti” se mandresc cu: Babeasca Neagra si Aligote, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Oporto, dar si Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling Italian.

Suprafata totala a plantatiilor viticole ale Domeniului Nicoresti ocupa circa 250 hectare. La degustarile organizate in cramele Nicoresti s-au facut remarcate pana acum vinuri de excelenta precum: Babeasca Neagra premium, Feteasca Neagra premium, Rubiniu de Nicoresti, Daina Rosu, Daina Alba, Daina Roze.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *