Carti pentru iubitorii de vin

Orice pasionat de vin trebuie sa cunoasca cateva informatii despre depozitarea, pastrarea si servirea vinului, asocierea sa cu diferite mancaruri, despre istoricul sortimentelor, citirea unei etichete de vin, mic dictionar de termeni, s.a. Sunt multe de invatat, dar “teoria” este frumoasa, iar cartile se citesc cu placere, va asiguram. šŸ™‚

O carte care va furnizeaza o lista cuprinzatoare de feluri de mancare si vinuri, cu explicatia de ce au respectivul gust si, prin urmare, daca se potrivesc sau nu.
Pe langa lista cu diferite feluri de mancare, vi se vor da tot felul de alte explicatii, pornind de la detaliu, pana la general.Ā Mai mult, veti afla de ce anumite combinatii merg, altele nu, cum s-au dezvoltat combinatiile de baza, cum sa variati pe tema gustului, fara sa ajungeti la rezultate dezastruoase.
Informatii complete despre fiecare regiune, despre soiurile, podgoriile, producatorii si vinurile lor. Veti gasi in carteĀ fotografii, harti si ilustratii insotite de date privind preturile, detalii despre tipurile de vinuri, arome, cele mai bune recolte si producatori, precum siĀ recomandari din partea unei echipe internationale de oenologi.
Cele mai bune roade ale podgoriilor – Sugestii gastronomice pentru fiecare vin, spumant sau distilat – Vinul ca instrument complet de seductie.

In carte veti gasi informatii legate de viticultura, Romania si hibrizii direct producatori,Ā soiurile vechi romanesti si integrarea europeana, vechi soiuri romanesti de vita de vie, soiuri de struguri pentru masa, vechi soiuri mai putin cunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *