Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile catolice existente, avand ca scop slujirea credintei si ajutorarea aproapelui.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, a carui denumire completa este Suveranul Ordin Militar si Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rhodos si de Malta a fost infiintat in jurul anului 1050, la Ierusalim, cu scopul de a administra un spital pentru pelerinii din Tara Sfanta. In 1113, Papa Pascal al II-lea a recunoscut Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ca ordin religios. Ulterior, Ordinul a devenit militar pentru a-i apara pe bolnavi, pelerini si teritoriile crestine din Tara Sfanta.

Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de nouasecole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului. Ca recunoastere a realizarilor sale, Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente. Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Ordinul Maltez si-a început activitatea in România in 1932 si si-a reluat-o din decembrie 1989. In anul 1991 Serviciul de Ajutor Maltez in România a fost constituit si inregistrat ca persoana juridica romana, preluand dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani, sintetizat in deviza: pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor (in latina Tuitio fidei et obsequium pauperum).

Aprecierea celor de la Agricola Stirbey pentru proiectele umanitare si activitatile caritative ale Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania s-a concretizat in crearea unui vin pentru Ordin.

S-a ales aceasta editie limitata de Merlot din recolta 2008: produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru Terroir-ul din Dragasani. Dupa fermentarea cu drojdii naturale si maceratia pe bostina timp de 6 saptamani, vinul a fost tras in baricuri de stejar romanesc – din care o treime baricuri noi – , invechit pe o perioada de 18 luni si imbuteliat fara filtrare fina.

Cumparand acest vin, sprijiniti proiectele Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania cu o donatie de 10 RON pe sticla.

Incepand de astazi, puteti achizitiona Merlot rezerva 2008 din magazinul VinPremium.ro, la pretul de 70 lei.

Sursa de informare:

http://www.realitatea.net/ordinul-suveran-de-malta–prezent-in-romania-din-1932_40607.html

http://www.maltez.ro/branch-news-ro.php?id=28&news=190

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *