Vie Vin Vinju Mare

Vie Vin Vinju Mare a fost infiintata prin achizitionarea a 240ha de plantatii de vita de vie in podgoria Plaiurile Drincei, o zona viticola care este “ïnima tinuturilor vinurilor rosii din Romania si nu numai”. S-a dorit a se pastra aceasta bogatie naturala care face posibila obtinerea de vinuri rosii de cea mai inalta calitate.

Centrul de vinificatie din Vinju Mare a fost modernizat si retehnologizat prin achizitionarea de utilaje moderne, din otel inoxidabil, automatizate care permit prelucrarea strugurilor, producerea si pastrarea vinurilor in conditiile prevazute de standardele internationale de calitate.

Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivati si selectionati in cele 4 ferme proprii Orevita, Bucura, Nicolae Balcescu si Poroinita. Fermentatia se realizeaza in rezervoare din otel inoxidabil cu temperatura controlata pentru asigurarea regimurilor de fermentatie atat pentru vinurile rosii cat si pentru vinurile albe. Maturarea vinului se realizeaza in butoaie de stejar de 225 litri tip Bordeaux (barrique-uri).

Centrul de vinificatie este dotat cu o linie automata de imbuteliere in sticle de 750ml, o instalatie semiautomata de imbuteliere in sticle de 250ml inchise cu capsule metalice tip “Pilfer” si o linie semiautomata pentru imbuteliere in sistemul “bag-in-box” (sac in cutie).

Pe VinPremium.ro, Vie Vin Vinju Mare este prezent cu vinul Prince Vlad Merlot 2003. Un vin cu o personalitate puternica, dar totusi distincta, sustinuta de un buchet complex dobandit dupa o expunere moderata in butoaie de stejar in perioada maturizarii si o imbatranire in sticle. Este un vin de clasa cu un echilibru aproape perfect intre componentele sale. Se serveste cu: carne rosie, lasagna, vanat, branza fina, placinta cu branza, deserturi cu mure, la o temperatura de 16-17 grade Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *