Combinatii dificile

Am gasit solutii de asortare a vinului cu mancaruri considerate in general dificile: pizzamancare chinezeasca, supa sau ciocolata. Mai sunt insa si alte mancaruri despre care se recomanda sa nu se serveasca impreuna cu vin. Cum ar fi:

Anghinare

Consumul de anghinare alaturi de vin, da celui din urma un gust metalic. Cu toate acestea, se poate servi alaturi de un vin alb, sec, cum ar fi Chardonnay (neinvechit in stejar) sau Sauvignon Blanc.

Sparanghel

Da vinului acelasi gust metalic ca si anghinarea. Se poate gusta alaturi de Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Muscat (sec) sau Feteasca Alba.

Menta

Gustul prea intens al mentei ingreuneaza procesul de apreciere al unui vin bun. Nu sunt recomandate bomboanele de menta, sosul de menta, si orice preparate culinare cu menta.

Condimente

Cand mancarurile sunt extrem de condimentate, gura este amortita si nu se poate simti aciditatea, dulceata, gustul vinului.

Galbenusul de ou

Galbenusul amorteste papilele gustative imediat dupa consum. Se recomanda ca inainte sa serviti un vin, sa mancati o bucatica de paine.

Pestele afumat

Pestele afumat este uleios, sarat, si din aceste motive devine aproape imposibil de degustat si apreciat un vin. Cu toate acestea, puteti alatura la peste afumat un Gewurztraminer, alb dulce, sau o Babeasca Gri, daca preferati vinurile seci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *