Degustarea vinului – Jancis Robinson

Aceasta carte va calauzeste in lumea delicioasa a vinului si va invata sa degustati pentru a deveni experti in vin. Jancis Robinson, Master of Wine, a conceput un curs de degustare bazat pe exercitii practice care va ajuta sa treceti de la sorbiturile timide la inghitituri destoinice.

Mai intai veti invata cum se degusta vinul si mancarea, iar apoi treceti la struguri si la vinuri. Sectiunile teoretice contin toate informatiile de care aveti nevoie pentru a pune in practica apetisantele exercitii concepute de Jancis – bazate, toate, pe vinuri accesibile si, de cele mai multe ori, ieftine. Veti invata sa deosebiti principalele soiuri de struguri, de la Chardonnay si Riesling la Pinot Noir si Cabernet Sauvignon, dar si de ce trebuie sa preferati un vin spumant, unei sampanii ieftine. Jancis a actualizat aceasta editie cu ani de recolta noi si alte aspecte utile, pe care merita sa le descoperiti. Veti afla cum sa apreciati dulceata, aciditatea si fructuozitatea, dar si care e diferenta dintre lungimea si greutatea vinului. De asemenea, gasiti sfaturi utile despre cum sa alegeti vinul la restaurant, cum sa organizati o degustare, sau cum sa scuipati o proba de vin. Daca sunteti stresati de alegerea vinurilor pentru o masa, Jancis va arata cum sa identificati vinurile care merg cel mai bine cu anumite arome din mancare. Inovativa, informativa si plina de umor, cartea scoate la iveala cunoscatorul de vin din fiecare din noi.

Jancis Robinson este una din vocile cele mai autorizate si mai iubite din lumea internationala a vinului. Este totodata singurul jurnalist britanic care a obtinut calificarea de Master of Wine (cea mai inalta calificare profesionala din industria vinului, atribuita de The Institute of Masters of Wine din Marea Britanie. In lume exista 289 de Masters of Wine).

Prin informatii corecte si deloc stufoase, Jancis Robinson a contribuit mult la popularizarea vinului, facandu-l accesibil unor noi consumatori.”
Guardian

“O mare scriitoare dedicata vinului.”
Observer

“O abordare exhaustiva si lipsita de ineptii care dezleaga cateva dintre misterele ce ne impiedica sa apreciem vinul si si ne bucuram de el.”
New York Times

“Am urmarit cu admiratie cum devine tot mai stapana pe lumea vinului, din dorinta de a o deschide tuturor. Urmarindu-ti scopul, a devenit un nume consacrat – pentru totdeauna.”
Hugh Johnson

“Cu greu ati putea gasi un scriitor de literatura dedicata vinului mai coerent si mai onest.”
Australian Gourmet Traveller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *