Ciupercile si vinul

Personal, iubesc ciupercile. Si cum iubesc si vinul, vine intrebarea cum as putea sa le combin, pentru a le servi impreuna?

Daca ciupercile sunt preparate in sos de vin, atunci le putem servi alaturi de acelasi vin din compozitie. Daca sunt preparate ca garnitura separata, atunci vom fi indrumati in asortare de clima, anotimpul si locul lor de crestere. Ca sa fie si mai simplu, am facut o mica lista de asortare a principalelor tipuri de ciuperci cu vinuri.

Hribi: vinuri rosii seci, de preferat din zona Bordeaux

Ghebe: vinuri rosii seci

Galbiori: vinuri rosii seci, din zona Frantei

Zgarciogi: se pot asorta atat vinuri rosii, seci, cat si sampanie sau vinuri albe, seci. De ex: Cahor de Purcari, sampanie Prince Stirbey Extrabrut.

Pleurotus: vinuri rosii seci

Ciuperci de padure: vinuri rosii seci. Ex: Syrah

Ciuperci (general): vinuri rosii seci. Ex: Terre Precieuse Pinot Noir – Domeniile Viticole Franco-Romane

Mancaruri cu ciuperci:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *