Premiera Vigna – Otarnita 2009 si Ovas 2009

Cel mai nou producator de vinuri din Banat, Vigna, va prezenta, in premiera, portofoliul de vinuri publicului romanesc, in cadrul celei de a sasea editii a Targului International de Vinuri GoodWine, ce se va desfasura in perioada 18-20 noiembrie 2011 la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti. Cele doua vinuri produse pana in acest moment sunt Pinot Noir Otarnita 2009 si Ovas 2009, un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon, fiind maturate timp de zece luni in baricuri de stejar.

Ambele vinuri au fost medaliate la Premiile de Excelenta Vinul.ro, editia 2011, Ovas 2009 cucerind medalia de aur si Otarnita 2009 adjudecandu-si o medalie de argint la categoria de vinuri rosii, cu preturi mai mari de 15 euro.

Situata in localitatea Petrovaselo, din judetul Timis, Crama Vigna este proprietatea familiei italiene Dal Tio, unul dintre cei mai importanti producatori de automate de cafea din lume.

Vigna exploateaza in prezent 43 de hectare cu soiuri de struguri internationale, urmand ca alte aproape 32 de hectare sa fie plantate cu soiuri autohtone, producatorul urmarind producerea de vinuri premium si super-premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *