Lansare Crama Girboiu la Good Wine: Plavaie 2010

Crama Girboiu va lansa in premiera vinul PLAVAIE 2010,  in cadrul editiei de toamna a targului de vinuri Good Wine 2011, eveniment ce se va desfasura in perioada 18-20 noiembrie, la World Trade Plaza Bucuresti.

Plavaie sec 2010, din gama Livia,  este produs in editie limitata de 2000 de sticle. Plavaie este un soi autohton cultivat de sute de ani in Moldova, inainte de filoxera. Vinul trimite aromatic catre Sauvignon Blanc, cu arome ce amintesc de coaja de lamaie, soc si fructul pasiunii, sprijinite de niste senzatii dulci de flori albe. Decizia Cramei Girboiu de a vinifica soiul de struguri Plavaie vine in sustinerea soiurilor traditionale romanesti.

Reconditionata si modernizata de familia Girboiu, fosta crama a boierului Zamfirescu – Conu” Alecu cum ii spuneau satenii, facea în anii ”30 unele dintre cele mai bune vinuri din tara. Crama Girboiu a luat fiinta in 2005, printr-o investitie de peste doua milioane de euro, cu ajutorul unui program Sapard. Asezata in podgoria Cotesti din Vrancea, Crama Girboiu detine vie in arealele viticole din Cotesti si Dumbraveni.

In cele peste 200 ha de vie pe care le detine Crama Girboiu se regasesc soiuri romanesti consacrate ca Feteasca Alba, Feteasca Regala, Feteasca Neagra, dar si soiuri de vin recunoscute international ca Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon si Traminer.

Crama Girboiu detine si soiul specific doar zonei Vrancea – Sarba, fapt ce atesta unicitate ofertei de vinuri a cramei. Sarba este un soi de vin relativ nou, infiintat in anii ’70 la Statiunea de Cercetari Viticole din Odobesti, un soi deosebit, semiaromat, cu un caracter distinct, care are la baza soiul Tamaioasa Romaneasca.

Puteti achizitiona Plavaie 2010 cu 21 lei de pe VinPremium.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *