Crama Natura

Situata pe treptele piemonteze ale Subcarpatilor de Curbura, localitatea Sarbi se gaseste in mijlocul viilor din nordul judetului Vrancea si formeaza Podgoria Panciu. Scaldata de apele Putnei la vest si cele ale Susitei la est, Dealul Sarbilor este un paradis al vitei de vie, unde Galbena, Babeasca neagra, Plavaia, Feteasca Neagra si Feteasca alba au fost reginele acestei podgorii mii de ani.

De peste 2000 de ani pe Dealul Sarbilor se produc unele din cele mai bune vinuri albe din estul Europei. Particularitatile solului, umiditatea echilibrata si excelenta expunere la soare pe care o ofera pozitia geografica fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din tara.

Nu întamplator, din aceste vii a fost produs, la Panciu, in anii 70 primul vin spumant romanesc. CASA PANCIU se afla in mijlocul podgoriei domnesti din Codrii Sarbilor si este mostenitoarea traditiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sarbilor, care l-au determinat prin vinurile lor, pe domnitorul Gheorghe Duca s? aseze vita de vie pe sigiliul Moldovei si au oferit iubitorilor de sampanie, strugurii pentru prima “sampanie” romaneasca.

Crama Natura prezinta doua vinuri spumante, Babeasca Rose, vin spumos rose demisec, si Feteasca Regala & Muscat Ottonel, vin spumos alb demisec. Se servesc la temperatura de 5-6 grade Celsius, la ocazii deosebite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *