Crama Petro Vaselo

Dupa o vasta experienta, la nivel industrial, care i-a plasat printre liderii mondiali de piata in sectorul producatorilor de aparate profesionale pentru preparat cafea espresso, familia Dal Tio a decis sa accepte o noua provocare intrand intr-o lume noua, cea a producatorilor de vin de calitate.

Astfel ia nastere, in anul 2002, societatea Vigna s.r.l, situata in Petrovaselo, oras Recas, jud. Timis. Locatia nu a fost aleasa intamplator, decizia de a infiinta la Petrovaselo o societate vitivinicola fiind determinata de proprietatile solului, de conditiile optime pentru dezvoltarea vitei de vie, de pitorescul peisajului si nu in ultimul rand din dorinta de a contribui la renasterea traditiilor viti-vinicole de mii de ani, mostenite de la stramosii nostri daci.

Societatea are in proprietate terenuri cu o suprafata totala de 175 ha, dintre care in prezent sunt plantate 42 .

Plantarea a fost realizata in etape dupa cum urmeaza:
•       2005 – 9 ha Merlot
•       2007 –  11 ha Pinot Noir si Cabernet Sauvignon
•       2008 – 7 ha Chardonnay
•       2009 –  15 ha Riesling Italian si Pinot Noir,
iar in urmatorii ani  se va ajunge la o suprafata totala plantata de circa 75 ha, cu soiurile internationale prezentate mai sus si cu soiuri autohtone.

In anul 2007, am demarat proiectul pentru realizarea cramei cu o suprafata de aproape 4.000 mp si cu o tehnologie ultramoderna, iar constructia  propriu zisa a acesteia a fost inceputa in prima parte a anului 2010, fiind inaugurata inainte de recolta din 2011.

Primul nostru vin, obtinut din recolta 2009, poarta brandul “Petro Vaselo”, a fost prezentat peste hotare in cadrul Expozitiei Vinitaly 2011 si in tara la Goodwine in noiembrie 2011.

Acest brand este reprezentat momentan de doua produse:

  • Otarnita, un vin sec  obtinut integral din Pinot Noir, premiat cu argint la Premiile de Excelenta Vinul.ro in 4.11.2011;
  • Ovas, tot un vin sec  ce este un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon, vin medaliat cu aur la Concursul National de Vinuri si Bauturi alcoolice Vinvest, editia a VI-a in 16.04.2011, cu argint la International Wine Contest Bucharest 2011 si cu aur la Premiile de Excelenta Vinul.ro in 4.11.2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *