Mos Nicolae aduce-n dar o Babeasca Rose

De Sfantul Nicolae, am gasit in cizmulite o Babeasca Rose de la Casa Panciu – un deliciu si in acelasi timp o noutate pentru mine, nu mai avusesem sansa sa-l degust pana acum.

Ce aflam din prezentarea producatorului: “O ocazie speciala cere un vin deosebit…Vinul spumos Casa Panciu se naste in viile in care cu multe decenii in urma, a fost creat primul spumant romanesc. Sarbatorim aceasta traditie cu fiecare sticla care iese pe usa cramei. Temperatura ideala de servire este de 5-6 grade Celsius.” Se serveste alaturi de piept de rata, legume sotate, carpaccio sau tartar de peste, somon afumat sau la gratar, la o temperatura de 10-12 °C.

Sortimentul a fost ideal pentru mine, un vin spumos usor, rose, demisec, cu o tarie alcoolica de 11%. L-am servit la temperatura recomandata, de 5-6 grade Celsius, alaturi de un desert pe baza de fructe. Culoarea este rose intens iar parfumul, delicat. Gustul dulce mi-a amintit de gemul de cirese pe care il serveam cu atat de multa placere in copilarie. Per total, o experienta placuta la sfarsitul unei zile obositoare.

Vinul spumos Babeasca Rose poate fi achizitionat de pe VinPremium.ro, la pretul de 14 lei.

 

2 thoughts on “Mos Nicolae aduce-n dar o Babeasca Rose

  1. Nascut in zona Panciu si pasiunea pentru vinuri e mostenita genetic, parintii, bunicii, strabunicii, ocupandu-se cu producerea vinului, Daniel Guzu., a inceput sa cumpere terenuri viticole si livezi in zona Panciu din 2005, de la peste 1.000 de proprietari, astazi suprafata pe care o exploateaza ajungand la 100 de hectare pentru vita de vie si 50 de hectare pentru livezile de meri, peri si ciresi. Replantarile, impreuna cu procesul de reabilitare al cramei au costat mai multe milioane de euro, dupa terminarea amenajarii plantatiei de vita de vie, Daniel Guzu investind si in constructia unei crame moderne, cu o capacitate de aproximativ 600.000 de sticle pe an. La vie s-a lucrat cu o companie din Arad, iar la livada cu una din Olanda. Ca sortimentatie, pe aceasta podgorie au fost replantate soiurile Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Sarba, Galbena de Odobesti si Babeasca. Pe langa intentiile de a inscrie crama in circuitul enoturistic, Daniel Guzu mai vrea sa inaugureze la Natura si o linie pentru obtinerea de vinuri spumante, bazandu-se pe faptul ca zona ofera cea mai ridicata aciditate din tara.
    Crama Natura o vechime de 2 ani, o suprafata în exploatare de circa 100 ha o capacitate de vinificare de aproximativ 160 de vagoane. Actualmente, toate vinurile din crama sunt din 2009, au o tarie alcoolica de 12,9 grade sau mai mult, aciditate peste 6 grame, exprimat în acid tartric, iar zahar între 10 12 grame la litru. Cât despre îmbuteliere, se face cam 30% sticle, 70% bag-in-box.De asemeneavinurile CasaPanciu si spumosul alb si roze se gasesta in hypermarchetele CORA SI AUCHANN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *