Concurs de vinuri romanesti la Festivalul PROVINO de la Cluj

In perioada 15 – 18 martie, Clujul intra in circuitul evenimentelor nationale dedicate vinului prin intermediul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie. Festivalul are loc la Grand Hotel Napoca, hotel care va deveni gazda producatorilor de vin, degustatorilor experti, somelierilor, maestrilor bucatari, bloggerilor de vin si iubitorilor de vin de calitate. Simultan cu Expozitia de Vin si Expozitia de Solutii pentru Industria Vinului, in cadrul festivalului vor avea loc o serie de evenimente speciale realizate in scopul promovarii culturii vinului.

In prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, impreuna cu Organizatia Somelierilor din Romania 2011, organizeaza un concurs de vinuri romanesti. Concursul presupune realizarea unor degustari in orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat iar singurele indicii prezentate juratilor vor fi anul de recolta si categoria de pret in care se incadreaza vinurile supuse jurizarii. Comisiile de jurizare formate din editorii Vinul.Ro si din membri ai OSR 2011 vor face publice rezultatele concursului in aceeasi zi, acordand astfel recunoastere calitatii acelor vinuri care dovedesc ca merita sa fie aduse in atentia publicului general. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producatorilor un sprijin important in vanzarea vinurilor de calitate, in urma unor jurizari profesionale independente.

Degustarile de vin vor continua pe intreaga durata a festivalului intr-un format disponibil si publicul larg, in cadrul sectiunii “Wine & Gastronomy”. Pe 16, 17 si 18 martie vor avea loc sesiuni de degustari colective realizate sub indrumarea somelierilor si membrilor Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Vizitatorii PROVINO vor putea descoperi astfel diverse sortimente de vin inscrise in festival, la fiecare sesiune fiind degustate între 8 si 10 probe de vin.

Programul PROVINO cuprinde si:

  • cursuri pentru iubitorii de vin si personalul din HoReCa coordonate de somelieri si degustatori autorizati din Bucuresti, Cluj si Iasi
  • show-uri gastronomice live sustinute de maestri bucatari
  • ateliere de lucru neconventionale realizate de artisti plastici in cadrul festivalului PROVINO
  • un program extra-festival realizat in cele mai în voga baruri, cafenele, restaurante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *