Salonul VINVEST Timisoara pregateste a 9-a editie

Salonul Internatonal de Vinuri VINVEST Timisoara este deja o traditie pentru profesionisti si publicul larg. Sunt 9 ani de cand orasul de pe Bega aduna expozanti din tara si strainatate, care isi prezinta produsele unui public tot mai numeros si mai atras de evenimente ce-i sunt dedicate.

VINVEST Timisoara este cea mai cuprinzatoare manifestare dedicata industriei vitivinicole din Romania. In spatiul expozitional al Centrului Regional de Afaceri Timisoara, reprezentanti de marca ai acestui important segment isi promoveaza produsele atat in fata connaisseurilor si amatorilor de vin, cat si a celor care vor sa afle cum se degusta corect un vin, care ii sunt calitatile sau cum se asorteaza vinul cu mancarurile preferate.

Salonul VINVEST Timisoara a incercat sa vina in fiecare an cu noutati. De la marketingul prin codurile bidimensionale (CODE2WINE), la harta turismului vitivinicol, toate editiile au avut cel putin un element inedit.

In 2012, in cel de-al noualea an de existenta, VINVEST se concentreaza pe atragerea publicului catre vinurile romanesti. Si cum poate sa creasca mai bine increderea in calitatea produselor autohtone daca nu prin contactul consumatorului direct cu crama, cu producatorul, cu vinul?

Prima noutate a editiei din acest an o reprezinta un eveniment de degustare a vinurilor prezente in Salon. Organizat intr-o sala de protocol a Centrului Regional de Afaceri, in seara de 15 martie, evenimentul aduna toata lumea buna a Timisoarei, iar cap de lista sunt sefii oficiilor consulare din Timisoara. Aaturi de ei vor lua parte autoritati locale si regionale, manageri ai multinationalelor din regiune, directori ai companiilor importante din judetul Timis, personalitati culturale si sociale, jurnalisti etc.

In fata unui asemenea public select, expozantii de vin vor deschide cele mai bune vinuri pe care le au in crame. Este un bun prilej ca producatorii sa le explice invitatilor ce înseamna munca lor în vie si care este rezultatul.

Chiar daca nu mai este o noutate, ci dimpotriva, un reper de traditie, VINVEST anunta ca si in acest an va organiza Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST, in perioada 4-5 aprilie 2012. Fiind una din putinele competitii care a reusit sa-si pastreze continuitatea si sa respecte reglementarile impuse de Organuzatia Internationala a Viei si Vinului (OIV), Concursul VINVEST ramane un reper în promovarea vinului si bauturilor alcoolice de calitate.Cea de-a doua noutate a Salonului VINVEST va avea loc chiar in perioada de desfasurare a acestuia, intre 6-8 aprilie 2012. Un grup de jurnalisti romani si straini specializati in turism va veni la Timisoara într-o vizita de lucru, pentru a participa la activitatile Salonului, dar si pentru a vizita cramele din vestul tarii. De asemenea, jurnalistii au in program si participarea la o conferinta de presa programata dupa deschiderea oficiala a Salonului, in 6 aprilie. Pentru ca una din preocuparile VINVEST a fost promovarea cramelor ca destinatii turistice, jurnalistii specializati in turism vor avea ocazia sa descopere noutatile si schimbarile petrecute în ultima perioada în turismul vitivinicol.

One thought on “Salonul VINVEST Timisoara pregateste a 9-a editie

  1. Pingback: Vinvest in presa – Vinpremium.ro | Vinvest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *