Invechirea vinului

Dupa cum bine cunoasteti, pentru invechire vinul trebuie sa stea o anumita perioada intr-un butoi, in special din stejar, cu un volum intre 225 litri (barique) si 600 litri. Butoaiele de stejar au fost folosite de secole pentru a depozita vinul deoarece lemnul se gasea din abundenta si totodata erau usor de confectionat. Vinul care fermenteaza sau care se invecheste in butoaie noi de stejar capata o aroma si o savoare deosebita. Deoarece lemnul este poros, invechirea in butoaie permite oxidarea lenta si face mai delicata textura vinului, care se stabilizeaza si se limpezeste inainte de imbuteliere. Functie de ceea ce vor sa obtina producatorii se foloseste o data sau de mai multe ori butoiul, ceea ce conteaza in principal este igienizarea. Firmele producatoare care se respecta folosesc o instalatie de curatare a butoiului care se bazeaza pe stropirea interioara si aspiratia rezidurilor.

Instalatia BC 14/12 inchide ciclul de curatare si fiecare punct din recipient este atins de catre jet in doar 36 de secunde. Dupa curatare aparatul BC 14/12 poate aspira fara probleme, automat si confortabil apa murdara. Datorita transformatorului  , aparatul BC 14/12 poate fi utilizat la diferite tensiuni (110 – 240 V, 50 – 60 Hz). Kiturile pentru diuza sunt incluse si permit utilizarea aparatului de curatat de inalta presiune cu un debit de apa de 600 pana la 1400 l/h. Componentele electrice sunt protejate conform IP 55.

Cateva informatii despre instalatia BC 14/12: schita accesorii + fisa tehnica

Mai jos aveti un filmulet explicativ:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *