Cinci medalii pentru Murfatlar

Murfatlar Romania a obtinut cinci medalii la Concursul “Vinalies Internationales” de la Paris, eveniment denumit si “Mondialul Vinurilor“, se arata intr-un comunicat transmis  de reprezentantii companiei si citat de Agerpres.

Aflat la cea de-a 18-a editie, concursul a reunit un numar de 3.900 de probe, 45 de probe fiind trimise de producatorii romani.

Vinurile Murfatlar premiate la Paris sunt: Sable Noble Cupaj alb 2011 – rasplatit cu aur; Sable Noble Cabernet Sauvignon Roze 2011, Sec de Murfatlar Sauvignon Blanc 2011, Lacrima lui Ovidiu rosu, Chardonnay “Late Harvest” 2006 – toate obtinand medalii de argint.

“Iata ca la medaliile primite de vinurile din 2011 la Berliner Wine Trophy si Chisinau la inceputul anului, se adauga alte trei medalii castigate la Paris. Este un semnal cat se poate de clar si direct dat consumatorilor: vinurile din 2011 din podgoria Murfatlar sunt exceptionale. Consumate ca vinuri tinere sau pastrate pentru colectii, ele vor face deliciul multor degustari de acum incolo”, a declarat Cosmin Popescu, director general al Murfatlar Romania.

Murfatlar Romania, liderul pietei de vin din Romania, detine o cota de piata de 25%. Cifra de afaceri la sfarsitul lui 2011 a fost de 185 milioane de lei. Pentru anul in curs compania a bugetat o cifra de afaceri de 200 milioane lei. Murfatlar Romania administreaza in prezent peste 3.000 hectare, reprezentand cea mai mare suprafata cultivabila de vita-de-vie din Romania, apartinand unui singur producator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *