Senator Wine Romania un producator de vinuri traditionale romanesti

Un alt participant de seama la PROVINO de la Cluj Napoca si care isi asuma misiunea de a oferi cunoscatorilor si soiuri romanesti este Senator Win Romania. Cultiva 850 ha vie in patru regiuni diferite: Vrancea, Insuratei, Husi si Tirol (Banat). La Insuratei este localizata cea mai mare podgorie in regim ecologic din Sud – Estul Romaniei (245ha). Avand plantatii viticole in cele patru zone diferite din tara, Senator Wine are posibilitatea selectarii celor mai bune vinuri pentru a oferi consumatorilor un standard ridicat de calitate.

Au fost prezentate cu succes gama MONSER – soiuri pure romanesti “pentru boieri si obrazuri subtiri” care reprezinta cea mai fidela ilustrare a ceea ce inseamna adevarata traditie viti-vinicola romaneasca. Aici remarcam Babeasca Gri, Babeasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Cadarca, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Feteasca neagra, Sarba, Tamaioasa Romaneasca, Zghihara.

Gama OMNIA reprezinta de fapt prima gama de soiuri pure romanesti obtinute din struguri ecologici, si cuprinde in acest moment trei soiuri: Feteasca Alba, Feteasca Neagra si Babeasca Neagra.

In gama SUAV care este prima gama de vinuri dedicate  femeilor, vinurile sunt obtinute din soiuri aromate, strugurii fiind culesi la supracoacere (Muscat Otonel, Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de  Bohotin).

VARIUS este o gama de vinuri obtinute din soiuri internationale, vinificate din soiuri pure, si anume: Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling Italian, Sauvignon Blanc.

Din gama SENATOR PRIVATE COLLECTION au aparut doua cupaje de exceptie, din necesitatea de a lasa sa se exprime  adevaratul potential al  soiurilor componente (cupajul alb Sauvignon Blanc & Riesling Italian & Feteasca Regala si cupajul rosu Cabernet Sauvignon & Merlot & Feteasca Neagra).

Gama GLIA reuneste soiuri pure romanesti  vinificate la cele mai inalte standard de calitate. Toate vinurile sunt in editie limitata, maturate in baric (Babeasca Neagra, Feteasca Regala, FeteascaNeagra). Au fost prezentari de elita, vinurile fiind foarte bine primite de cunoscatorii avizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *