O vizita la Standul Revistei Millesime

M-am intalnit cu placere la acest stand cu  colegul meu in ale Cavalerii Vinului dr.ing. Dorin Popa vicepresedinte al ADAR.Asa am aflat de lansarea unei reviste de cultura si civilizatia vinului MILLESIME si totodata de functionarea cu succes a Centrului de Cultura si Civilizatie a Vinului Millesime care a demonstrat si demonstreaza in continuare ca vinul romanesc are valoare, potential si perspective. Cei care militeaza pentru aceste deosebite deziderate sunt valorosi si fac tot posibilul sa nu sufoce valoarea si demnitatea celor care incearca sa viseze in acest deosebit domeniu : VINUL.

Apoi, dr.Popa imi spune ca va incerca in aceasta revista sa demonstreze, bineinteles cu colectivul sau ca VINUL are dreptul la carti, scoli, centre de cultura, reviste, academii. Va incerca totodata sa isi asume un domeniu de cultura si civilizatie a vinului acum, cand inca pe piata romaneasca se mai discuta despre falsuri, pastile, surcele si vin de buturuga. De asemenea imi spune ca aceasta revista, de altfel foarte bine realizata va avea in centrul atentiei beneficiarul: consumatorul. Discutam apoi despre Provino care reprezinta un adevarat FESTIN pentru Transilvania, eveniment care aduce VINUL in atentia cunoscatorilor si consumatorilor.

Discutam despre Cavalerii Vinului si de asemenea despre ultimul eveniment de la Sacuieni, ocazie cu care dr. ing. Dorin Popa, ne-a declarat: “Cu acest ritual, cu povestea aceasta a cavalerilor, e multa forma. Trebuie sa fim realisti, dar ce e bine este faptul ca se da un pic de atmosfera de sarbatoare prin ideea ca, in zona aceasta, Valea Ierului este o zona viticola. A fost un legat aici, Legatul Vaii Ierului. In fond, concursul de vinuri care s-a organizat aici cu aceasta ocazie are rol de socializare. Producatorii isi aduc si ei vinurile, se mai lauda unul la altul, mai primesc o diploma. Stiti cum e cu vinul: exista vin bun, vin rau si vinul meu. Fiecare vrea sa aibe vinul cel mai bun, de aceea ne adunam aici. Lasand la o parte glumele, toata povestea asta are mai multe conotatii. Important este ca vinul si vita de vie sunt in prim plan, lucru foarte important pentru toti, mai ales pentru aceasta zona cu potential istoric. Din pacate, cu prezentul stam mai prost”.

Colegul imi acorda apoi posibilitatea cunoasterii, rasfoirii si desigur aprofundarii revistei Centrului de Cultura si Civilizatie a Vinului MILLESIME. Ii spun ca si eu la Iasi am infiintat in 2008 un asa zis Birou de prezentare si degustare vin, transformat la inceputul acestui an in Centrul de prezentare si degustare vin care incearca modest sa fie alaturi de vinul bun. Rezultatele noastre la Iasi sunt destul de modeste dar totusi se vad in parcurgerea  paginii www.degustarivin.ro.  Apoi il indemn sa faca tot
posibilul de a incuraja aparitia aceastei reviste deosebite : o excelenta care trebuie continuata. SUCCES !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *