IN CURAND Colectia “LOCURILE” – Crama Averesti

Inspirate din cele mai dragi momente de bucurie, in compania carora se servesc vinuri deosebite, fiecare dintre cele 5 vinuri poarta numele unei localitati – spatiu imaginar de voie-buna din tinutul Averesti.

Povestesti – vinul vioiciunii, Indraznesti – vinul norocului premeditat, Cinstesti – vinul placerii, Daruiesti – vinul multumirii si Dragostesti – vinul desfatarii, sunt create special ca sa-si transforme degustatorii in calatori fermecati, atat de drum cat si de destinatie.

Zghihara de Husi – sec

E loc pentru cuvinte, cel mai acid vin al neamului romanesc care se remarca printr-un gust acrisor, cu o nuanta usoara de macris, asemuita merelor proaspat culese.

Aligote – sec

E loc de fapte.Cunoscand o improspatare specifica zonei Averesti-Husi, Aligote-ul te cucereste prin parfumul sau rar, de pamant muiat in stropi reci de ploaie dupa seceta. Este un vin sobru, barbatesc, bun pentru sfaturi si fapte mari, confidential dar plin de ispite si surprise.

Feteasca regala – sec

E loc de veselie. Feteasca regala obtinuta in climatul racoros al Podgoriei Averesti-Husi este un vin fin, acrisor si inmiresmat, excelent pentru chefuri de mare clasa. Caracterul sau acid,inconfundabil,imbie la petrecere si inchinari repatate de ganduri frumoase in compania celor dragi si pusi pe sarbatoare.

Feteasca regala – demisec

E loc de dar. Feteasca regala obtinuta in Podgoria Averesti-Husi este un vin voievodal, plin de eleganta  si finete. Originalitatea ii sta in aroma discreta de flori de vita-de-vie si in gustul suav care imbie la vorbe frumoase si fapte bune.

Cuvee AVE – demisec

E loc de iubit. Cuvee-Ave e creat prin vinificarea in amestec a strugurilor de Feteasca regala si Feteasca alba. Impreunarea dragastoasa dintre cele doua aduce un farmec deosebit acestui vin tanar, care pastreaza eleganta si finetea unui soi, dar si aroma discreta de vie in floare a celuilalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *