Pulpa de miel cu gutui si un vin de Nicoresti

Am avut grija sa ma scol asa mai de dimineata, desi normal este sarbatoare dar o friptura buna este cea preparata proaspat.

Aseara am curatat pulpa de grasimi, am spalat bine si am purces la pregatirea unei marinate (bait) necesare pentru fezandare. Intr-o oala asa mai mare am pregatit o mica telina taiata marunt, 3g piper pisat si piper boabe, enibahar, 10 foi de dafin, 3 fire cimbru, sare, cativa catei de usturoi, 200 ml vin alb Cramposie de Dragasani din podgoria Domnului Isarescu si desigur vreo 100 ml de ulei de masline (poate fi si de floarea soarelui). Am aruncat pulpa in oala, acoperind-o, dupa care am asezat-o la loc de cinste in frigider .

Diminieata am scos incet oala din frigider, ca sa nu trezesc colegii de familie si am asezat-o in tava cu toata compozitia. Am dat drumul la cuptor la vreo 180 grade si am inceput sa curat vreo 2 gutui, dupa care le-am taiat felii. Am pus feliile langa pulpa de miel, am mai adaugat 2 ardei grasi.

Incet sa nu fac zgomot am asezat tava la cuptor, am micsorat temperatura la 140 grade si vreo 2 ore o las sa se patrunda, dupa care o mai intorc si o mai las vreo ora.

Inchid cuptorul, asteptand cu interes sa mananc o bucata de miel asezonata cu un stufat de spanac si totodata sa beau paharul de vin Babeasca Neagra de Nicoresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *