Un eveniment deosebit la Crama STIRBEY

  

Din cuvantul de inceput al Domnului Baron Jakob Kripp

 

poza 1: oenologul Cramei Stirbey Oliver Bauer si Anghel Mihai Petre comentator
si critic de vin

poza 2: o prezentare interesanta a sortimentelor

 

poza 1: biletul de degustare nr.1

poza 2: de la stanga la dreapta Eques Marius Farmazon Proconsul 1 Consulatul
Romania  al OEVE, Oliver Bauer si Judex de Vino Anghel Mihai Petre Legatul
Iasi Consulatul Romania

La invitatia familiei Stirbey am poposit in ziua de 1 mai la Dragasani pentru a participa la sarbatoarea deja caracteristica a Cramei Stirbey. Dupa cazarea la hotelul MAX am plecat spre crama cu un microbuz pus la dispozitie. Acolo am gasit zeci de participanti care ca si mine au venit pentru a degusta ultimile noutati si pentru a asista la cuvantul Domnului Baron Jakob Kripp.

In prezenta Doamnei Ileana Kripp, Domnia sa a vorbit despre insemnatatea zilei de 1 Mai (ziua ultimului proprietar inainte de 1949-Maria Stirbey) si de asemenea despre vinurile STIRBEY. Foarte interesante alocutiunile domniei sale in ceea ce priveste consistenta-consecventa-continuitatea-armonia acestor deosebite realizari ale celor 28  ha de vie. Intr-un cadru amenajat am avut posibilitatea de a cunoaste preparatele culinare locale, precum si de a degusta diferite sortimente de vin sub atenta indrumare a oenologului Oliver Bauer: Cramposie, Feteasca Regala Genius Loci, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Novac, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Merlot Rezerva Cavalerii de la Malta, Negru de Dragasani, vin spumant Stirbey.

Totodata la ora 15.45 am putut participa de asemenea la un adevarat festin: o prezentare-degustare de vinuri. La acest deosebit eveniment  am avut posibilitatea reintalnirii cu un alt producator deosebit al acestei zone: familia Stoica, de unde am aflat si de realizarile lor de la Vila Dobrusa (Crama Avincis).

Uram pe aceasta cale producatorilor de vinuri din zona Dragasani : Sa produca vinuri cat mai bune .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *