Vinul se pune in pahare intr-o ordine?

Este o intrebare interesanta la care vom incerca sa raspundem. Sa luam cazul servirii unui vin acasa in prezenta unor invitati. Se desface sticla, se sterge  gatul sticlei, se miroase dopul pentru a nu avea surprize neplacute: vinuri cu miros de mucegai, apoi se toarna in paharul gazdei sau a celui care a deschis sticla. Acesta miroase, gusta dupa care da un aviz de principiu, daca este bun toarna si la ceilalti  invitati. De fapt acelasi lucru se intampla si la un restaurant care se respecta, ospatarul desface sticla si serveste pe cel ce a facut comanda, numai dupa incuvintarea acestuia toarna si in paharele celorlalti meseni. Asa pot fi evitate eventualele neplaceri datorate unor butelii cu vin care au avut o evolutie nefavorabila.

Vinul se pune in pahare respectand niste reguli:

  • vinul nu se toarna ca sa faca bule, pentru ca sunt anumite vinuri care pot sa aiba depuneri si acestea nu trebuie agitate;
  • paharul  se tine numai de picior, pentru a nu incalzi continutul si pentru a nu lasa pete pe pahar care poate afecta buna observatie a culorii vinului;
  • paharul nu se umple pana sus, pentru a avea astfel posibilitatea agitarii lui fara ca vinul sa se verse. In acest fel se degaja substantele odorante si putem mirosi vinul.

Si cam atat privitor la acest subiect.

Astazi o sa punem in pahare cu voia voastra “oleaca” de Solo Quinta de Recas ca tare-i bun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *