PRODUSE TRADITIONALE “ DE’ALE LU’ TATA ”

Am considerat întotdeauna ca este o datorie a mea sa transmit semenilor mei ceea ce stiu si mai ales ceea ce pot sa fac. Se pare ca acum a venit clipa în care sa impartasesc si altora – în forme aspectuoase, gustoase si placut mirositoare – cele preluate si insusite de mine in tronsonul gastronomiei traditionale.

Retetele, si mai ales „combinatiile”, le-am preluat, uneori le-am „furat”, de la bunii mei care acum nu mai sunt, de la mesteri traditionali locali, de la mesteri de pe alte meleaguri (nemtii au fost preparatori excelenti in acest domeniu), care si-au incrucisat, intr-un fel sau altul, cararile cu ale mele. Tuturor le sunt recunoscator, si va asigur ca dupa ce o sa gustati din rezultatele muncii mele, si dvs. o simtiti nevoia de a va manifesta recunostinta.

O combinatie optima intre materiile prime alese cu grija, mirodeniile utilizate si timpii de preparare conduce la obtinerea unui produs final savuros, cu gust si aspect traditional, asa cum il prepara tatal meu, tatal tatalui meu, si asa mai departe, inapoi în timp, pana acolo unde memoria noastra nu mai ajunge, dar de unde ne sunt transmise semnale „de bun gust”.

Toate cele spuse mai sus trebuie insa neaparat insotite si „inmuiate” cu suflet si cu dragoste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *