Samburesti – un nume de legenda

Desi numele de Samburesti se trage de la pruni si mai ales ca in zona la OTESTI se afla pe timpuri singura TUICOTECA, astazi vorbim tot timpul de…Cabernet Sauvignon de Samburesti. Aici in zona  la Dragoiesti se zice ca s-a nascut Mihai Viteazul si totul in domeniul vinului duce la numele de Bratianu. Viticultura celor de Domeniile Samburesti se bazeaza pe plantatiile zonate pe cele trei terase ale Oltului.

Pe prima terasa se afla 74 hectare de vie (12 ha de Sauvignon Blanc si 62 ha de Chardonnay), pe cea de a doua aflata la Bolovanu avem deocamdata Cabernet Sauvignon si poate in viitor Cramposie si Chardonnay. Pe cea de a treia terasa a Oltului se afla plantate Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir si Feteasca Neagra. In discutiile avute cu Domnul Director Executiv Cornel Popa am concluzionat ca in perioada urmatoare potentialul plantarilor va duce spre vinuri de inalta calitate, adaptate perfect tendintelor consumului actual de vinuri. Drept sustinere este familia Craciun care are experienta necesara in cultivarea si urmarirea productiei. Si este necesara astazi o expertiza de specialitate fara de care strugurii din vie nu pot duce la realizari exceptionale.

Astazi vinurile deosebite degustate, care zicem noi ca urmaresc indeaprope realizarile oenologului Manuel Nica se prezinta cu succes in fata consumatorului roman. Si vinurile Domeniului Samburesti trebuie sa urmeze tendintele impuse de un cunoscut al consumului de vinuri, si anume proprietarul Jean Valvis. Noi toti consumatorii suntem increzatori in  ceea ce va  impune dansul in piata.

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *