O luare de pozitie la articolul din 20 mai “Despre raceala vinului…sau tratarea vinului cu termometrul”

Asa este aveti dreptate, ospatarii din ziua de azi sunt “praf”.

Pai, aia care au fost instruiti activeaza acum prin strainatate, astia de azi nici nu vor sa participe la trainingurile facute de producatori, pe motiv ca ei le stiu pe toate si nu mai au nevoie de lectii.

Din pacate, asa cum mentionati in articolul cu Soare, pentru proprietarii de restaurante conteaza in special castigul din mancare, hai sa zicem  apa si bere.

Vinul nu exista !!!

Cati dintre ei au o pivnita in care sa tina vinul in conditii optime? Ii numeri pe degete.

Cati au un somelier? La fel !!!

Atata timp cat proprietarii de restaurante provin din medii total diferite de cel al restauratiei si ospitalitatii, asa vom avea si pe viitor.

Acest lucru mi s-a intamplat si mie cu ceva timp in urma in Bucuresti si tot cu un local de fite prin Herastrau, cand mi-a fost adusa o sticla de Prince Matei la temperatura camerei (pardon, a bucatariei !!! )

Cate restaurante au o vitrina pentru vinuri? Cateva. Pai da, ar zice ei dar vitrina trebuie sa o dea producatorul !!! Nimic mai fals. Pai daca-ti faci smechere un restaurant, ia-ti si vitrina si pahare!!!

Producatorii iti dau vinul corect ca tu sa faci bani, dar daca nu te pricepi sa-l vinzi, clientul merge tot catre bere ca aia e rece.

Si asa, mai sunt multe de spus, dar ma opresc aici.

Sa ne vedem sanatosi cu ospatari mai profesionisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *