O stire de senzatie: a aparut TRASCARETA de IASI

Intr-un articol aparut acum cativa ani se mentiona ca pe undeva, mai precis la Stoenesti de Arges un anume Leonid Toader aconstruit(reconstruit) o ciudatenie care nu prea era  caruta. Aceasta “trascareta” pentru ca asa a fost botezata s-a  raspandit  cu repeziciune in mai toate localitatile din jur pentru ca oamenii au inteles ca de fapt este “o masina agricola care a tras caii pe dreapta” si de asemenea aceasta a aparut intr-un moment in care vestita masina autohtona ARO nu mai era. Oamenii au inceput sa fie cat mai inventivi adaptand tot felul de mecanisme: motoare, anexe si dotari, bineinteles necesare pentru desfasurarea numeroaselor activitati din zona rurala. Majoritatea locuitorilor inlocuind astfel traditionalele carute trase de cai cu aceste mai noi “carute” trase de cai mecanici.

Si cum aceasta caruta, care de fapt este o masina hibrid decapotabila nu ramane mult timp de neinventat iata ca in IASI o mana de oameni de la o firma au adaptat, au importat, au montat si iata ce a iesit:

O ciudatenie foarte utila pentru micii agricultori, gradinari, viticultori, pomicultori, de fapt pentru micii gospodari. Are anexe: freza pentru maruntit pamantul, remorca conducere volan cu preluarea tuturor comenzilor de la motocultor capacitate 1 tona basculabila si care se poate adapta si la transportul a unui numar de 6-8 muncitori, plug de bilonat, cultivator, plug reversibil cu o lama si in sfarsit o pompa pentru apa. Deci cam tot ce trebuie. Si sa nu uit dispune de un motor Diesel Lombardini in doua variante de 8,5 cp si 12,2 cp.

Cine doreste sa mai studieze rog a poposi la www.eagricol.ro .

Dar noi mai bine sa continuam analizele noastre si vom aborda un vin racoros de vara (sa avem grija sa-l racim) un spumos alb sau rose de Crama Panciu:

 

CRAMA NATURA (CASA PANCIU): Vin Feteasca Regala & Muscat Ottonel, 11%, vin spumos, demisec, 0.75L

“O ocazie speciala cere un vin deosebit…Vinul spumos Casa Panciu se naste in viile in care cu multe decenii in urma, a fost creat primul spumant romanesc. Sarbatorim aceasta traditie cu fiecare sticla care iese pe usa cramei. Temperatura ideala de servire este de 5-6 grade Celsius.”

CRAMA NATURA (CASA PANCIU): Vin Babeasca Rose, 11%, vin spumos, demisec, 0.75L

One thought on “O stire de senzatie: a aparut TRASCARETA de IASI

  1. Pingback: Blog EMTools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *