ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE CONSULATUL ROMANIEI – LEGATUL IASI

Ordinul Cavalerilor Vinului European continua activitatea de pastrare a traditiilor culturale în domeniul vinului prin organizarea de degustari tematice cu prezentarea unor vinuri romanesti traditionale, a cramelor din diferite zone ale tarii, participarea la sarbatori populare cu traditie  locala, initierea unor vizite turistice incluzand si trasee ”drumul vinului”, incercarea de a organiza in aceasta zona deosebita a tarii, Moldova, mici prezentari de vinuri ale producatorilor locali, bineinteles cu intentia de a perpetua aceste concursuri de vinuri, care au si un puternic rol de socializare. Astfel producatorii isi aduc vinurile lor, se mai lauda unul la altul, mai primesc o diploma. Fiecare vrea sa aiba vinul cel mai bun si credem ca va face tot posibilul în anii urmatori de a produce un vin mult mai bun decât vecinul lui, desigur aceasta fiind o cale a progresului. Aceste activitati au mai multe conotatii…important este ca vinul si vita de vie sunt în prim plan, lucru foarte important pentru toti, mai ales pentru aceasta zona cu potential istoric deosebit.

In aceste zile vom încerca sa atragem noi si noi aderenti din diferite zone si vom începe cu locuitori ai regiunii viticole “dealurile Tutovei”. Asa ca va invitam in a fi alaturi de noi la acest eveniment care va avea loc în municipiul Bârlad în data de 30 iunie printr-o defilare caracteristica cu baza de plecare Parcul Municipiului la o defilare a Cavalerilor Vinului sositi din aproape toate colturile tarii. Evenimentul festiv de înnobilare a cavalerilor se va desfasura in cladirea Primariei Bârlad prilej deosebit pentru Asociatia noastra de a initia poate chiar in aceasta toamna o sarbatoare a vinului în care vom avea poate si acel concurs viticol. Aici vom pune bazele si unei viitoare dezvoltari a noastre în Bacau, Botosani si Harlau.

La inceputul lunii iulie, si mai precis pe 6 iulie Cavalerii Vinului din Legatul Iasi impreuna cu Legatul Pitesti si Legatul Bucuresti din Consulatul Romaniei vor merge la Chisinau pentru a organiza si a fi prezenti la Infiintarea Consulatului Ordinului European al Cavalerilor Vinului din Republica Moldova si a Legatului Chisinau. La acest deosebit eveniment fratesc vor fi primiti 26 cavaleri: 6 din Romania si 20 din Republica Moldova, prilej de a continua peste veac traditiile culturale in domeniul vinului pe aceste plaiuri incarcate de istorie.

JUDEX DE VINO,

Anghel Mihai Petre

Legatul Iasi

Consulatul Romaniei

Ordinul European al Cavalerilor Vinului

26 iunie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *