Noutati de la Crama Francu

VinPremium.ro prezinta 4 sortimente de vin noi de la Crama Francu: Cabernet Sauvignon 2009, Chardonnay 2010, Pinot Noir 2010, Cabernet Sauvignon Rose 2010.

Cabernet Sauvignon, 2009

An de productie: 2009

Alcool: 13%

Caracteristici: Sec

Invechit in butoaie de stejar (stejar romanesc) timp de 1 an.

Alte caracteristici: Poate prezenta depuneri, datorita soiului si corpolentei sale deosebite, precum si datorita faptului ca, pentru o mai buna învechire si dupa îmbuteliere, s-a decis nefiltrarea sa. De aceea, se recomandã folosirea decantorului.

Temperatura optima de consum: la temperatura camerei.

Meniu: Se asorteaza fripturilor din carne rosie, vanatului, mancarurilor picante, pastelor cu sos rosu.

Este un vin rosu, sec. Robust, de culoarea cernelii, avand o intensa aroma de cirese negre. Conditiile climatice locale, grija aparte pentru cultivare, atenta vinificare, au transformat strugurii intr-un vin elegant, cu gust fin si matasos. Taninul puternic s-a atenuat in timp, mai cu seama in urma maturarii sale in baricuri de stejar. Strugurii bine copti – anul 2009 fiind un an de exceptie pentru viticultura – i-au dat o aroma de fructe atât de bogatã, încât a putut fi baut inca de tanar,impresionand pe multi, încã de atunci. Intre timp, vinul s-a rotunjit, capatand consistenta si promitand sã o faca in continuare, odata cu imbutelierea sa in sticle pastrate în beci, la temperatura controlata.

Chardonnay, 2010 

Vin alb, sec, de o eleganta aparte, cu o intensa aroma tropicala, de fructe exotice. Medaliat cu aur la Timisoara, Vinvest 2011.

Dublu medaliat cu aur la VINVEST Timisoara 2010 si “Strugurele de Aur”, Alba iulia, 2010.

An de productie: 2010

Alcool: 14%

Caracteristici: Sec.

Culoarea acestui vin prezintã reflexii aurii strãlucitoare.

Temperatura optima de consum: A se servi foarte rece (8-9 grade).

Meniu: Acompaniaza foarte bine orice tip de carne de pui sau peste cu suc de lãmâie, ulei de mãsline, rozmarin, usturoi. Se potriveste de asemenea foarte bine plãcintelor cu fructe albe precum cele de mere sau pere.

Detine o buna aciditate, ceea ce îi confera verva si vioiciune. Puternica sa alcoolizare (14%) se datoreaza calitatii fructului care, bine copt, a acumulat în mod natural suficient zahar pentru a produce o asemenea tarie. Aciditatea arzatoare, corect cumpanita de bogata fructozitate a buchetului, îi echilibreaza temperamentul, estompând intensitatea tariei alcoolice. Ponderat cu delicatete, alcoolul se alatura armoniosului trio, adaugând gustului exploziv nota finala de greutate si prestanta si desavarsind, astfel, partitura eleganta a acestui vin plin de caracter.

Cabernet Savignon Rosé, 2010

An de productie: 2010

Alcool: 12,5%

Caracteristici: Sec

Temperatura optima de consum: la temperatura camerei.

Meniu: Este un vin usor  de consumat, prin excelenta.

A se servi foarte rece (8-9 grade), însoþind aperitive, salate proaspete, preparate pe baza de marar. Acompaniaza foarte bine crustaceele, fructele de mare ori pestele. Poate însoti cu succes carnea de pasare la cuptor cu sos Gorgonzola.

Este un vin usor, racoros, consumabil de preferinta tanar, datorita temperamentului sau de copil zglobiu, neastamparat. Desi delicat, este un vin satios, bogat în gust de fructe rosii, zemoase : coacaze, rodie, merisoare. Taninul specific soiului îi sustine structura,  printr-o discretie ce îi confera familiaritate, facand vinul prietenos, usor de baut. De-a lungul timpului, isi va pastra vivacitatea specifica, urmând a dobândi, la maturitate, personalitatea incantatoare si farmecul viril al vesnicului cuceritor.

Pinot Noir, 2010

An de productie: 2010

Alcool: 13%

Caracteristici: Sec

Temperatura optimã de consum: temperatura camerei.

Meniu: A se servi la mancaruri condimentate. Optim pentru aperitive. Un bun însotitor al sosurilor rosii, fie ele simple sau ardeiate, usturoiate si piparate.

Provocator, isi face aparitia in nuante de rosu venetian, risipind jerbe stacojii de flacari purpurii, fierbinti. Stralucitor, este un vin cu o viguroasa coloana vertebrala, nefiind insa lipsit de o structura delicata si gratioasa, conferita de aroma fructata de fragi proaspeti, cassis si violete. Culesi la deplina maturitate, strugurii si-au dezvoltat mireasma vegetala prin învechirea vinului în baricuri de stejar ars, de la care au împrumutat un profund parfum de vanilie si  caramel. Gustul a capatat, astfel, rotunjime, devenind matasos, armonios si bine echilibrat. Cu o onctuozitate pronuntata, gustul se insinueaza impercertibil tuturor simturilor dornice de desfatari vii, binefacatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *