Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST, Bucuresti, 12 – 14 octombrie 2012

Toamna se culege via, se face vinul si se pregateste pentru a sti exact ce vom putea pune pe masa de sarbatori si pentru anul care vine. Toamna se degusta vinul, la VINTEST!

Sala Palatului din Bucuresti va deveni în luna octombrie locul de desfasurare al singurului Salon National de Vinuri Romanesti. Editia a doua a Salonului National VINTEST isi va deschide portile in 12 octombrie, de la orele 11.00.

Timp de 3 zile, pana in 14 octombrie, toti iubitorii vinului vor avea posibilitatea sa deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producatorii romani si de invitatii din strainatate.

Gastronomia va avea si de aceasta data un loc special la VINTEST 2012: maestrii bucatari, cofetari si patiseri vor face demonstratii si vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansarile unor publicatii de specialitate, tombole si multe concursuri.

Pentru a intelege mai bine care este secretul imbinarii vinului cu mâncarea, experti degustatori, membrii ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din România (ADAR) si somelieri vor prezenta publicului arta degustarii vinului si totodata asocierea lor cu diferite meniuri.

Evenimentele speciale raman in atentia noastra, amintind din cadrul programului de promovare al salonului degustari de vinuri romanesti, la care invitati speciali vor fi ambasadori, manageri ai companiilor de top, personalitati culturale, reprezentanti ai autoritatilor locale si jurnalisti. Vizitele la crame ale jurnalistilor din presa locala, nationala si din turism, vor transmite ca în România avem turism viticol.

Organizatorii pregatesc de pe acum si cea de a III-a editie a Salonului VINTEST, care va avea loc în 6 – 9 iunie 2013, la Sala Palatului, în aceeasi perioada cu cel de-al 36-lea Congres al Viei si Vinului. Dupa 45 de ani congresul va avea loc, din nou, la Bucuresti.

Evenimentul international va reuni cele 45 de tari membre si ca în fiecare an principalii cercetatori ai viticulturii, vinificatiei, economiei si dreptului vor discuta ultimele dezvoltari din sectorul vitivinicol, incluzând în program si sesiuni tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *