O vizita la NACHBIL

Ca sa ajung la Beltiug a trebuit sa fac o escala la Satu Mare pentru odihna si obisnuita “incarcare de baterii”, asa ca am poposit unde am nimerit, adica la  Hotel Melody spre Paulesti cu mentionarea ca a doua zi sa iau drumul Zalaului pentru a ma intalni cu prietenul meu Johann Brutler.

Toate sunt  bune si frumoase dar parca ar trebui sa facem si o promovare a vinurilor locale si cred eu ca vinurile lui Johann dau clasa. Dar mai trebuie sa citim, sa analizam, sa nu consideram ca toate sunt stabilite si nu mai pot fi modificate. Si cate vinuri bune avem noi in Romania, ramane doar sa intindem mana.

Ar fi bine sa se apeleze la un consultant. Deasupra restaurantului incapator si primitor se afla camerele de locuit care sunt cam intre 2 si trei stele, dar ingrijite si primitoare. Pensiunea este localizata intr-o zona deosebita, parcarea este incapatoare si exista o mica terasa.

Oricum sunt motive sa mai revin, dar il rog pe patron sa mai citeasca o revista de specialitate, poate o sa gaseasca acolo  si alte vinuri bune, si ii trebuie. Si chiar il informez:

Cea de a XII-a editie a concursului de vinuri nobile “Viile din Ardeal” s-a desfasurat in 2011 la Tarnaveni. La competitie au fost invitati podgoreni din toata Transilvania, iar din judetul Satu Mare au raspuns invitatiei viticultori din Beltiug, Carei, Orasu Nou, Foieni si Halmeu Vii.

Vinurile satmarene au obtinut trei medalii de aur. Este vorba despre vinuri inscrise in concurs de Nachbil si Leiher Geza din Beltiug, alaturi de Ludroczki Alexandru din Orasu Nou. Acestor medalii ale satmarenilor se alatura alte 17 diplome de argint si 13 de bronz.

Prin aceste rezultate satmarenii au confirmat calitatea vinurilor produse in acest nord de tara, la concurs fiind reprezentate aproape toate zonele viniviticole ale judetului. Deci se poate ca noi cei de aici sa facem promovarea acestor deosebite licori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *