Cotnari se alatura participantilor Provino

In 2012 COTNARI participa la PROVINO, printre altele, cu vinuri din gamele Clasic si Selectie, destinata exclusiv HORECA.

Specialistii combinatului Companiei COTNARI se dedica unei activitati sustinute de cercetare atiintifica, de studiere a evolutiei vinurilor si de constituire a sortimentelor. Din laboratoare echipate la standarde de ultima generatie au iesit doua noi soiuri de vita de vie: Grasa 75 si Perla Cotnariului. Vinurile de Cotnari prezinta calitati exceptionale obtinute prin limitarea productiei medii de struguri la un hectar la doar 70-80% fata de celelalte podgorii ale Romaniei sau din tarile viticole.

“Compania noastra va alege intotdeauna calitatea in detrimentul cantitatii. In vinoteca noastra, organizata pe criterii stiintifice, pastram cele mai reusite colectii, incepand din anul 1957. Traditia milenara se impleteste cu promovarea celor mai avansate sisteme. In ultimii ani, compania a promovat investitii substantiale impreuna cu firme de renume din Italia, Germania, Suedia. Aceste investitii au crescut capacitatea statiei de imbuteliere, au modernizat instalatiile de racire, de eliminare a sarurilor tartrice, de limpezire centrifuga a mustului, de depozitare a vinului la invechit etc.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *