Concurs: castiga o sticla de vin Sagio cupaj de la Crama Natura!

VinPremium organizeaza un nou concurs, avand ca premiu o sticla de vin din productia CRAMEI NATURA si anume cupajul demisec Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra.

Cupajul de Cabernet cu Feteasca a cucerit asistenta. Culoare rubinie, plina, miros placut de fructe rosii. Gust extraordinar, de fructe de padure rosii supracoapte iar spre final o tusa usor picanta. Post gust delicios, ce iti persista in memorie multa vreme. Un vin din care pui deoparte o sticla pentru evenimente speciale. Merge de minune alaturi de bucataria traditionala,bazata pe carne. Temperatura de servire: 18 °C.

Ce trebuie sa faci?

  • Lasa un comentariu la acest articol in care sa ne spui la ce fel de mancare ai servi acest cupaj, care crezi ca este cea mai buna combinatie pentru acest vin rosu demisec. Poti sa ne spui si reteta culinara pentru acel fel de mancare, vom aprecia acest lucru (vei primi 2 inscrieri in loc de una singura, deci 2 numere de participare la concurs). 
  • Da like paginii de Facebook a blogului. Link aici. Mentioneaza numele cu care ai dat Like.
  • Daca nu ai cont de Facebook aboneaza-te la newsletter http://eepurl.com/fH8Bs.

Cu ajutorul sistemului random.org se va trage la sorti castigatorul, dintre cei care au raspuns corect.

Perioada de desfasurare31/08/2012 – 15/09/2012(inclusiv)

Va rugam sa luati la cunostinta si regulament concurs.

Mentiuni:

  • Premiul va fi oferit cu conditia ca raspunsul sa fie unul original, nu copiat, si scris corect.
  • Concursul este deschis participarii tuturor persoanelor fizice cu domiciliul/resedinta in Romania.
  • Va rog nu comentati ca Anonim si cu adresa de email fictiva.
  • Vom lua legatura cu castigatorul in vederea trimiterii premiului, insa daca nu reusim (emailul nu este cel corect, nu se raspunde, s.a.), va fi desemnat alt castigator.

SUCCES!

51 thoughts on “Concurs: castiga o sticla de vin Sagio cupaj de la Crama Natura!

  1. Pingback: Castiga o sticla de vin Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra | Concursuri Online

  2. Acest vin demisec rosu eu l-as combina cu ceva fructe de mare.Daca aceste fructe de mare apar cu paste atunci combinatia este si mai reusita si mai gustoasa.In general vinuril demiseci merg foarte bine si cu carnea de pasare insa eu raman la alegerea mea…fructe de mare…delicios

  3. simplu si cuprinzator;
    -se ia 1/2 kg muschi porc autohton
    -se feliaza cat palma
    -se bat cu ciocanul pana se cam aplatizeaza
    -sare+piper negru macinat(nu talasul din comert)
    -unse cu putin ulei
    -jar de carbuni(bun si-un gratar de tuci pe aragaz)
    -se fugaresc prietenii
    -destupam sticla
    -adaugam o felie de paine(ingrasa)
    -femeia din dotare fiind vegetarina sau la cura de slabire,ne bucuram de papa bun +vin super.

  4. Un vin rosu demisec alaturat cu o pastrama de berbecut la ceaun.
    1kg pulpa berbecut
    sare,piper boabe ,rozmarin,1 capatana usturoi,putin cimbru si busuioc 1-2 foi dafin,ulei de masline,si 2-3 picaturi de otet de miere si mere sau balsamic.
    Se portioneaza pulpa dupa participanti 3min max 5.
    se face un bait din piper si usturoi cu pistilul si mojarul se adauga sarea rozmarinul ceva cimbru si busuioc dupa care se adauga uleiul,se amesteca aceste mirodenii pana devin omogene se indroduce carnea portionata intr-un vas potrivit se adauga amestecul de mirodenii se amesteca bine se adauga 2-3 pic otet pentru fragezirea carnii, foile de dafin si se acopera . Se da la frigider 2-3 zile pana vine vinul.
    A sosit vinul se scoate pastrama de la bait si se pune intr-un ceaunel uns cu ulei,peste care adaugam un pahar de vin sau apadaca nu a sosit vinul.
    Se lasa la ceaun cca 1 ora timp in care facem si o mamaliguta, se scoate se pune fierbinte in farfurii si se serveste alaturi de un pahar de vin rosu demisec primit cadou de la voi.

  5. .In general vinuril demiseci merg foarte bine si cu carnea de pasare insa eu raman la alegerea mea o friptura buna de porc sau-u vanat pregatit bine merge un vin pe masura

  6. Un vin rosu demisec alaturat de o friptura de porc; reteta ingredientele si prepararea in stil ardelenesc finca si eu sunt ardeleanca.

    – 1 kg ceafa de porc ( sau o bucata de carne de porc cu grasime)

    – 4-5 linguri ulei de masline
    – sare si piper
    – boia de ardei dulce*
    – cimbru si rozmarin
    -4 catei de usturoi
    – o lingura de pasta de rosii sau bulion

    * în preparatul original în marinata se adauga în plus boia iute, ardei iute tocat foarte marunt sau pasta de ardei iute- Erts Pista. Ce aveti de facut.
    În primul rând bucata de carne se feliaza în felii mai groase.
    În al doilea rând faceti o marinata din :2 linguri de ulei de masline, pasta de rosii sau bulionul, usturoiul pisat, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin. Toate aceste ingrediente se pun într-un bol si se amesteca bine, pana obtineti o pasta omogena.Luati aceasta pasta si faceti în asa fel încât feliile de carne si fie bine unse pe ambele parti . Lasati putin carnea sa stea in aceasta marinata , timp în care incalziti cuptorul.Pregatiti apoi tava.
    Turnati putin ulei de masline pe fundul tavii , asezati feliile de carne si deasupra turnati o cescuta mica de apa.Acoperiti tava cu folie de Al. si introduceti la cuptor .Verificati din când în când sa vedeti cum sta treaba. Eu am intors feliile de carne în sosul format în tava de vreo 3 ori.Dupa vreo 45 de minute am observat ca este aproape gata. Atunci am descoperit tava si am mai lasat-o sa se rumeneasca inca vreo 10 minute .

  7. FRIPTURA DE IEPURE VANAT

    – 1 iepure
    – 120 grame grasime de porc (daca nu aveti puteti folosi unt)
    – 100 ml vin alb
    – morcov
    – patrunjel
    – telina
    – ceapa
    – usturoi
    – cimbru
    – sare si piper.

    Preparare reteta culinara :
    Se aseaza intr-o cratita(tava) un strat de morcov, telina, ceapa, patrunjel, taiate rondele. Se curata carnea de iepure de pielite si se spala si se unge bine cu grasimea de porc(unt), dupa care se aseaza peste stratul de legume in tava. Se condimenteaza pe deasupra cu piper macinat, sare cimbru, dafin. Se adauga un pahar cu apa si un pahar cu vin in tava apoi se da la cuptor la foc potrivit. Treptat se va verifica carnea si se fa intoarce pe toate partile, stropindu-se cu zeama din tava. Se se observa ca nivelul sosului din tava scade, se completeaza cu vin cand si cand pentru a evita arderea legumelor din tava. Se tine tava in cuptor aproximativ 2 ore. Carnea se poate verifica daca este facuta cu o furculita. Daca intra furculita usor, carnea este facuta. Cand este gata se adauga in sosul din tava usturoiul taiat feliute subtiri sau maruntit, apoi se stropeste carnea cu sosul din tava. Se poate servi cu garnitura de cartofi prajiti, copti, natur sau orez si uda cu un pahar de vin rosu demisec CABERNET SAUVIGNON & FETEASCA NEAGRA SAGIO plin de savoare.

  8. Dovlecetti
    Folosim o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghette…
    Avem nevoie de doua linguri de ulei de masline, 250 de grame de branza de capra, sare de mare si piper proaspat macinat – dupa gust si un pahar mare de sos marinara (pe care-l pregatim in timp ce dovleacul este in cuptor)
    Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute.
    In acest rastimp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, un paharel de vin rosu, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Usturoiul pisat se caleste in putin ulei de masline, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Se da deoparte, sa senu istoveasca….
    Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti.
    Branza se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare. Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste spaghetti de dovlecel.
    Deasupra ornam cu sosul marinara. Buon appetito, savurati-l impreuna cu un pahar de Sagio…

  9. cred ca ar mege de minune cu o tocanita de curcan cu ciuperci

    am avea nevoie de:
    500g carne de curcan de preferat pulpa
    3 ardei capia
    300g ciuperci
    2 rosii coapte
    1 ceapa
    5 catei usturoi
    1 varf de ardei rosu iute
    ulei
    busuioc
    oregano
    boia dulce
    sare si piper

    Mod de preparare:
    Se pune carnea taiata cubulete la inabusit in ulei cu putina apa. Cand e pe jumatate calita se adauga ardeiul capia taiat julien si ceapa si se gateste in continuare cam 15 minute. Se adauga ciupercile, ardeiul iute, rosiile, usturoiul, iar la sfarsit condimentele. Se lasa sa scada si se serveste calda cu mamaliguta si cu verdeata tocata

    FB munteanu mariana

  10. Muschi de vita cu sos de afine si busuioc.
    Ingrediente:
    1 muschi de vita
    2 linguri de cimbru proaspat tocat
    1 lingura de piper negru
    1/3 ceasca otet balsamic
    3 linguri de ceapa fin tocata
    1 sos de afine
    Lingurita de sare ¼
    Se amesteca cimbrul si piperul,o lingura se lasa pentru sos iar restul se pune pe carnea de vita.asezam carnea pe o tava si punem in cuptor (210 C) cca .60 min.Pregatim sosul:otetul balsamic si ceapa amestecam si fierbem cca.4 minute dupa care punem afinele zdrobite si lasam cca.6 min pe foc.adaugam condimentul ramas de la carne si sarea.Se taie in felii carnea si se servaste cu sos.
    Recomand un vin rosu demisec Sagio Cabernet Sauvignon & Feateasca Neagra la o temperatura de 18 grade.

  11. Spaghete cu peste
    -peste mic= 500 grame
    -oua/persoana= 2 bucati
    Se pun spaghetele la fiert,intre timp se pregateste sosul Intr-un bol se pun 2 galbenusuri de ou.1 lingura de smantana,piper,0,50 ml,lapte si se amesteca bine pana devine pasta.Intr-o cratita se pun la prajit bucatile de peste taiate marunt Dupa prajirea pestelui in aceiasi cratita se scoate pasta si se amesteca bine.Se opreste focul si se adauga peste pasta sosul facut.
    SAU
    Somon cu paste
    -fileu somo= 500 grame
    -ou=2 bucati
    -faina grau= 500 grame
    Intr-un castron se pune faina, se adauga 2oua si se amesteca bine cu cateva picaturi de ulei de masline .Pe un blat de lemn se intinde aluatul facut si se taie fileuri de 0.5-1 cm pe toata lungimea.In apa gata fiarta se adauga pastele circa 10 minute.Somonul taiat fileuri la fel ca pastele se pun la prajit circa 5 minute.Cand este gata, pe o farfurie se aseaza pastele si se adauga pestele

  12. Acest vin l-as servii cu o friptura de manzat.

    Se feliaza bucata de carne in felii de aprox. 1 cm.
    Se toarna 150 ml. de Sagio Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra, demisec peste feliile de carne, se presara un praf de sare si unul de piper, se adauga 2-3 catei de usturoi taiati felii si se lasa la macerat 1-2 ore.
    Apoi se pune totul intr-o tava si se baga la cuptor.
    Aceasta friptura se poate servii cu cartofi nature sau facuti piure (dupa preferinte).

    Langa aceasta friptura se serveste si un pahar de vin demisec Sagio Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra.

    Pofta buna! 🙂

  13. As servi acest vin cu ciuperci la cuptor.

    300 g ciuperci champignon
    120 g unt
    50 g cascaval

    Se rup coditele de la ciuperci si se toaca marunt. Se calesc cu 50 g de unt timp de 3-5 min la foc mic. O tava de iena se unge cu untul ramas si se asaza ordonat ciupercile. Ele se umplu cu coditele tocate si deasupra se razaleste cascavalul. In tava se pun 20 ml de apa si se baga la cuptor la 150 grade C pana cand casavalul este rumenit bine.

    am dat like cu numele Horvat Roxana

  14. Like:Ingrid Mayra
    As consuma vinul cu aceasta reteta;
    Muschi de porc la tava:
    – 1 bucata muschi de porc
    – 4-5 catei de usturoi
    – 2 linguri otet balsamic
    – patrunjel verde, rozmarin, oregano
    – 3 linguri ulei
    – 1/2 pahar apa
    Se spala carnea cu apa rece si apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se pregateste un mujdei de usturoi frecat cu ulei si otet balsamic si se toarna peste carne. Am tocat verdeturi proaspete, le-am presarat deasupra, apoi am adaugat jumatate de pahar de apa, am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus pulpa la cuptor la 200C pentru 1 ora dupa care am ridicat temperatura la 250C si am mai lasat 40 minute.

  15. As servi acest vin deosebit la un “Muschi la cuptor “Ca la Hanul lui Manuc”
    Ingrediente: muschi de vaca-1 kg,ciolan de porc afumat-400 g,varza creata-1,5 kg,orez-180g,rosii-400g,cimbru,faina-1/4 lingura,un ardei iute,sare,marar,unt-80 g,1 lingura otet,2 linguri smantana,1 pahar supa.
    Preparare: muschiul se curata,se prajeste pe ambele parti,apoi se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat si se da la cuptor, cu capac,cu 2 pahare apa,40 de minute.Intre timp,se opareste varza,se taie si se aseaza peste muschi,se adauga ardeiul iute,taiat fin si se mai lasa la cuptor pana este gata .Se scot muschiul si ciolanul,se taie felii si se aranjeaza pe un platou ,cu varza ca garnitura alaturi.Din rosii si orez se face un pilaf care se va adauga ca garnitura.Din zeama in care a fiert muschiul,se face un sos,cu faina ,cimbru,apa ,otet,ardei iute.Se fierbe cateva minute si se strecoara,se adauga mararul tocat si smantana.Acest sos se serveste separat,intr-o sosiera.Un pahar cu vin rosu, la acest preparat,va fi o adevarata incantare!Pofta buna!

  16. Acest vin merge servit in familie dupa o masa buna. Ar merge in special dupa o friptura. Acum fiecare dupa preferinte. Dar pentru ai simiti gustul in adevarata lui valoare trebuie savurata asa simplu.

  17. aseara am savurat aceasta incredibila licoare cu aceasta reteta: Ingrediente:

    – 350g paste scurte
    – 3 linguri ulei de masline extra virgin
    – 10 rapane (sau 1 conserva de ton bucati)
    – 1 ardei gras (de preferat rosu)
    – 1 peperoncino uscat
    – 20 masline calamon
    – 4 x 6 rosii proaspete decojite
    – 2 catei de usturoi
    – sare si piper
    -100 ml vin alb sec
    Mod de preparare:

    Rapanele se taie marunt (sau tonul bucati se scurg de ulei ) , ardeiul gras se curata de cotor ,
    seminte si filamentele interioare si se taie julien, maslinelor li se scoate samburele si se maruntesc.
    Rosiile decojite sa taie cubulete avand grija sa nu se piarda sucul propriu iar usturoiul se taie felii subtiri.

    Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri de ulei de masline, se adauga rapanele (tonul bucati),
    urmat de ardeiul taiat julien ,usturoiul feliat , maslinele maruntite, rosiile cubulete,
    sarea , piperul si peperoncino zdrobit.

    Se pune la foc si se adauga vinul dupa care se acopera cu un capac si se lasa la foc circa 15 minute avand grija
    sa amestecam pentru a nu se arde.
    Intre timp se pun la fiert pastele .

    Peste pastele scurse se adauga sosul si se amesteca .
    Totul se asezoneaza cu parmezan ras.
    pofta buna !!!!!!!!!!!1

  18. Acest vin merge servit in familie dupa o masa buna. Ar merge in special dupa o friptura. Acum fiecare dupa preferinte. Dar pentru ai simiti gustul in adevarata lui valoare trebuie savurata asa simplu.

    Pe facebook am dat like cu numele de Claudia Varga.

  19. like juliajuliana
    As consuma vinul cu aceasta reteta
    Rulouri din carne de porc cu prosciutto si ciuperci umplute
    (pentru 2 persoane)4 felii de cotlet de porc batute subtire
    12 ciuperci champignon “bine crescute”
    4 felii de prosciutto
    4 – 5 linguri ulei de masline extravirgin
    3 linguri de pesmet
    4 frunze de varza
    1 ardei capia, rosu
    50 g parmezan ras
    ½ pahar de vin alb, sec
    sare de mare, piper proaspat macinat, o legatura de patrunjel
    Se iau 8 ciuperci, indepartam piciorusele si facem o scobitura mai adanca in palarie.
    Maruntim piciorusele, partile scobite si restul de ciuperci ramase, si le sautam usor intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si adreiul capia taiat cubulete si vinul alb pana se inmoaie. Dupa ce stingem focul adaugam patrunjelul maruntit, sare, piper dupa gust, si lasam la cald.
    In timp ce ciupercile se fac pe foc, inmuiem pesmetul cu 3 linguri ulei de masline, adaugam parmezanul, sare si piper, si amestecam compozitia cu ciupercile cand acestea sunt gata.
    Batem carnea pana la o grosime de 4-5 mm, deasupra fiecarei felii punem cate o frunza de varza tinuta pentru scurt timp in apa clocotinda, peste frunza de varza arajam felia de prosciutto si peste ea intindem o parte din amestecul de ciupeci si pesmet (cam 1-2 linguri).
    Rulam totul cu grija si fixam cu scobitori ca sa nu se desfaca. Punem apoi rulourile intr-o tigaie cu ulei de masline incins si le lasam atat cat sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte. Pe urma le infasuram in alufolie si le lasam sa stea cam 5 minute.
    La fel, umplem palariile de la champignoane cu amestec cu de ciuperci si pesmet, mai presaram deasupra putin parmezan, apoi un firicel de ulei si le dam la cuptor pana cand se rumenesc apetisant.

  20. Pentru acest vin m-am gandit la o combinatie de ciuperci, cu hribi, si branza franceza alpina (Beaufort). Pentru a le aduce impreuna, am imaginat o reteta de quiche cu ciuperci si Beaufort. Pentru ca reteta contine ciuperci coapte, am utilizat si 50 ml din vinul special Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra de la Sagio, pentru ca intotdeauna este bine sa folosesti la gatit acelasi vin, de calitate, pe care il servesti la masa.

    Ingrediente

    pentru aluat:
    125 g faina
    65 g unt
    1 ou mic
    1 lingurita smantana grasa
    un praf de sare

    pentru umplutura:
    250 g ciuperci champignon albe
    250 g ciuperci champinon maronii
    250 g hribi
    o ceapa mica spre mijlocie
    o lingura ulei de masline
    50 ml vin Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra Sagio
    125 ml smantana grasa
    2 oua
    500 g branza Beaufort
    1 lingurita sare
    1 lingurita piper
    1 lingura cimbru

    Indicatii

    aluat:
    Se incorporeaza untul taiat cubulete foarte mici in faina cernuta (cu sarea adaugata), cu mainile. Se adauga oul batut si smantana si se incorporeaza. La final, se framanta pana se obtine un aluat care nu este nici prea moale (caz in care se mai adauga faina), nici prea tare (caz in care se mai adauga o picatura de apa). Trebuie ca aluatul sa nu se lipeasca de mana si sa fie usor de framantat – cand se indeplinesc cele doua conditii, este bun. Se formeaza o bila din aluat si se pune in folie de plastic in frigider pana se pregateste umplutura.

    umplutura:
    Ciupercile se taie in sferturi. Ceapa se taie felii subtiri.
    Intr-un castron se amesteca ciupercile, ceapa, uleiul, vinul, un praf de sare si piper. Apoi se varsa continutul intr-o tava de cuptor si se coc 15 minute.
    Intre timp se amesteca smantana, ouale, jumatate din cantitatea de cimbru, un praf de sare si piper.

    asamblare si coacere:
    Se intinde aluatul foaie si se pune in tava de quiche. Apoi se pune un strat uniform din ciupercile si ceapa coapte amestecate cu branza Beaufort si restul de cimbru. Se acopera cu amestecul de smantana si oua descris anterior.
    Se coace in cuptor la treapta medie timp de 55 minute sau pana o scobitoare infipta in centru iese curata.

    Se serveste, optional, alaturi de (pe langa paharul de vin de rigoare, cupaj demisec Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra) cateva frunze de rucola stropite cu otet balsamic.

    P.S. Am dat like cu numele Conts Bv si m-am abonat la newsletter cu adresa de mail trecuta in formularul de comment.

  21. ACEST VIN MERGE FOARTE BINE DUPA O PORTIE BUNA DE FRIPTURA DE IEPURE LA CUPTOR.

    IATA RETETA:
    Pentru a pregati asa cum trebuie o friptura de iepure la tava ai nevoie de:

    1 iepure care sa cantareasca aproximativ 1,5 kg
    3-4 cartofi medii
    1/2 kg. ciuperci proaspete
    2-3 rosii
    O legatura de patrunjel tocat
    4-5 catei de usturoi
    Sare, piper, oregano
    Un pahar de vin rosu

    Cel mai gustos iepure la tava este acela impanat. De aceea trebuie mai intai sa-l impanezi cu catei de usturoi. Dupa ce ai facut asta, pune ulei intr-o tava larga si apoi pune iepurele. Baga-l la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Intre timp, curata cartofii si taie-i in bucati. Condimenteaza-i cu sare, piper si oregano. Scoare iepurele din cuptor si pune in tava pe langa el cartofii si ciupercile. Acopera intreaga suprafata a tavii pentru ca legumele sa se faca cat mai uniform. Pune apa pana ce legumele vor fi acoperite pana la jumatate. Da tava la cuptor din nou si lasa iepurele pana cand se intareste putin carnea. Este foarte important ca iepurele sa fie bine facut, deoarece are tendinta de a se face la suprafata si de a ramane nefacut in interior. Dupa ce a scazut si carnea este facuta ( fulcurita trebuie sa intre cu usurinta in carne ) adauga vinul rosu, lasa-l inca 5 min la cuptor si apoi scoate tava. Pofta buna!

  22. Acest vin merge perfect cu legumele. Asadar propun o retete de muschi de vita cu legume sotate.

    500 g muschi de vita;
    1 ceapa;
    200 g ciuperci;
    1 ardei gras;
    1 ardei kapia;
    1 castravete;
    Ulei de masline (sau floarea soarelui);
    Aprox. 100 ml supa de legume;
    Putin sos de soia;
    Cateva fire coriandru verde tocat grosier;
    Sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

    Se incalzeste in prealabil tigaia pe plita la temperatura ridicata.
    Intre timp se taie fin carnea si legumele pentru a se gati rapid in tigaie (dar nu prea fin pentru a se putea gati “al dente”). Se reduce temperatura la plita, apoi se pune ulei si se lasa sa se incinga.
    Se adauga legumele fin taiate amestecandu-se continuu cu ajutorul unei spatule pentru gatit. Dupa ce sunt aproape gata se adauga si carnea si se amesteca in continuare. Nu se prajeste prea tare, doar se lasa sa se caleasca putin.

    In momentul in care uleiul incepe sa se caramelizeze, trebuie finalizat sosul: se adauga supa de legume, piperul si sarea (nu prea multa) apoi sosul de soia (contine si el sare). Se mai lasa totul putin sa se caleasca la caldura moderata.

    Intre timp se toaca grosier coriandrul verde, apoi se adauga pentru a oferi un plus de aroma. Se mai amesteca putin, se opreste focul si se serveste.

  23. Este cunoscut faptul ca vinul demisec merge cel mai bine cu carnea alba, de pui. Iata reteta perfecta pentru acest vin;

    Pui cu sos de ciuperci

    (4 portii)

    Ingrediente:

    – 4 bucati de piept de pui;
    – 1 lingura condimente pentru gratar;
    – 50 grame unt de masa;
    – ½ cana de suc de portocale;
    – 250 grame ciuperci;
    – 2 linguri de miere de salcam;
    – 1 ceapa mare;
    – 3 catei de usturoi;
    – 100 ml smantana;
    – sare si piper, dupa gust

    Mod de preparare:

    Se iau bucatele de piept de pui spalate si uscate si se condimenteaza cu sare si condimente pentru gratar. Apoi se adauga peste acestea sucul de portocale si se lasa la marinat aproximativ 30 de minute. Se ia pieptul de pui si se rumeneste intr-o tigaie in care am lasat in prealabil untul sa se topeasca circa 6-8 minute. Se scoate apoi din tigaie si se aseaza in tava pentru cuptor. Se ung bucatelele de piept rumenite, cu miere si se baga la cuptorul incins in prealabil, pentru un sfert de ora. Intre timp se dau pe razatoare sau mixer ceapa si usturoiul si se taie bucatele mici ciupercile. Ciupercile astfel maruntite se calesc apoi cateva minute, dupa care se adauga in tigaie si ceapa, usturoiul si smantana pentru inca 5 minute la foc mediu. Se aseaza apoi bucatelele de piept de pui intr-o farfurie intinsa peste care se adauga legumele calite si sosul ramas de la acestea. Se poate orna cu bucatele de ardei si frunze de patrunjel.

  24. as servi acest vin alaturi de o Tochitura de caprioara.

    reteta: se taie carnea de caprioara in cuburi de 3-4 cm si se pun in ceaun la fiert cu apa. Dupa primul clocot se arunca apa si se pune din nou apa fierbinte ( pentru a nu opri procesul de fierbere). Se fierbe apoi pana scade de tot si carnea se rumeneste un pic.
    Se serveste cu mamaliguta si branza (de burduf de preferinta) impreuna cu un pahar de upajul demisec Cabernet Sauvignon – Feteasca Neagra

    Pofta buna si bafta tuturor concurentilor

  25. Pentru ca sun un impatimit al delicateselor pe baza de carne de vita in combinatie cu ciuperci eu consider ca acest cupaj merge perfec cu un papricas de vita cu ciuperci

    Ingredientele necesare sunt:

    400 gr carne de vita,4 linguri ulei,300 gr ciuperci,2 cepe,1/2 ardei gras rosu,1/2 pahar vin alb,1/2 pahar lapte,3 linguri smantana,sare, piper, patrunjel

    Modul de preparare este:

    Tai carnea in felii mici, o prajesti cateva minute in ulei, apoi pui apa sa se acopere bine si o lasi sa fiarba.
    Cand a scazut toata apa pui sare si ceapa taiata marunt.
    Calesti totul timp de 2-3 minute si pui ardeiul taiat subtire.
    Amesteci putin, apoi adaugi ciupercile taiate si putina apa.
    Cand carnea si ciupercile s-au fiert, adaugi vinul si smantana amestecate cu faina si cu lapte.
    Lasi sa mai dea cateva clocote, apoi pui piperul si patrunjelul.
    Se serveste cu papricasul cu garnitura de cuscus, castraveti acri si cu un pahar de vin rosu alaturi.

  26. Dat like pe Facebook – Corneliu Ionut

    As servi acest vin impreuna cu o friptura de porc (vanat – mistret) la tava.

    Ingrediente:
    – 2 morcovi, 1 ceapa, 1 telina.
    – carne de porc mistret

    mod de preparare:

    Se pun legumele taiate jolien in tava, deasupra se pune carnea de mistret. Se lasa la foc mediu la cuptor pana carnea se poate patrunde cu furculita.

    Pofta buna.

    P.S.: am mai scris o reteta acum 1 saptamana, dar nu o vad publicata …. pe cand in cazul altora vad ca au publicat cate 3-4 posturi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *