Noutati la Jidvei

Comunicatul este semnat de Ioana Anghel PR Manager Jidvei si informeaza ca:

Joi, 14 iunie, la Fratelli Social Club a avut loc lansarea noii game de vinuri “Mysterium” Jidvei. Aceasta gama va fi disponibila in tiraj limitat si va fi destinata exclusiv Horeca si magazinelor de specialitate. Alcatuita din trei vinuri – doua vinuri albe si un vin rose – ea urmareste sa dezvaluie iubitorilor de vin misterul cupajelor intre soiuri autohtone si traditional romanesti intr-o prezentare inedita.

Cupajul reprezinta adevarata maiestrie a creatorului de vinuri, invaluit de mister, el dezvaluie o complexitate de arome si gusturi, iar caracteristicile individuale ale vinurilor ce il compun se completeaza intr-o maniera neobisnuita.

Fiecare vin din aceasta gama reprezinta, in sine, o opera de arta:

1. Cupaj de Feteasca Regala, Muscat Ottonel si Sauvignon Blanc – creat de catre oenologul Ioan Buia, acest vin alb sec prezinta o placuta combinatie de arome cu nuante flori de iasomie, flori de salcam, mar proaspat cules. Este un vin rotund, condimentat, un gust armonios, cu puternice nuante de mosc. Dupa o pastrare de 2-3 luni in sticle, castiga un buchet discret de fructe exotice.

2. Cupaj de Gewurztraminer si Sauvignon Blanc – creat de catre oenologul Marc Dworkin, este un vin alb sec vin cu un buchet deosebit de complex, care debuteaza cu arome de flori albe, specifice Sauvignonului, si se dezvolta apoi spre nuante de fructe galbene, piersici si caise. Este dulce, la prima sorbire, dar gustul lui evolueaza spre amaruiul usor, specific Traminerului, pentru ca la final sa ne copleseasca cu arome de fructe, piersici, pepene galben si ananas.

3. Cupaj de Syrah si Cabernet Sauvignon – este primul vin rose de Jidvei si este creat de catre oenologul Marc Dworkin. Are o delicata culoare de rodie roz, cu un buchet complex, in care se disting nuante de cirese negre, rodie si caramel englezesc. Gustul debuteaza cu “un atac” foarte fructat, urmat de o aciditate perfecta, iar la final descoperim arome de fructe rosii.

Toate vinurile din gama Mysterium sunt din recolta anului 2011, un an viticol excelent in Podgoria Tarnave, bogatia compusilor aromatici concentrati in strugure, impreuna cu priceperea oenlogilor si performantele tehnologii de vinificare aplicate, ducand la obtinerea unor vinuri cu totul speciale.

Desi vinurile nu au intrat inca in piata, ele au fost deja medaliate la nivel international: Mysterium Feteasca Regala + Muscat + Sauvignon Blanc a obtinut medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2012, Mysterium Rose – argint la Mondial du Rose 2012 si mentiune la International Wine Challenge 2012, Mysterium Traminer + Sauvignon Blanc – bronz la Decanter World Wine Awards 2012.

Pentru prezentarea acestor vinuri s-a apelat la transpunerea in imagine a tot ce inseamna un cupaj: un labirint stralucitor in care doar printr-o atenta studiere se intrezareste numele gamei: “Mysterium”. Si atat. Soiurile componente sunt atent “codificate” cu acelasi scop: de a trezi interesul iubitorilor de vin, de a-i intriga si a-i face sa-si foloseasca simturile pentru a descoperi mai mult. Paradoxal, la caderea intunericului, imaginea prinde viata: eticheta reactiva la lumina UV completeaza aspectul modern, simplu dar, in acelasi timp, extrem de complex.

  

Producatorul de vinuri Jidvei a lansat totodata in luna mai o gama noua de vinuri care poarta numele celor doua fiice – Ana si Maria – ale lui Claudiu Necsulescu, proprietarul companiei JIDVEI. 

   

Ana da numele a doua vinuri din soiurile Chardonnay si Muscat Ottonel, iar Maria celor din soiurile Feteasca Alba si Pinot Gris. Vinurile au fost realizate de vinificatorul Marc Dworkin (realizator al vinurilor ENIRA si ALIRA) fiind destinate exclusiv segmentului HoReCa.

‘’Strugurii pentru vinurile din aceasta gama au fost selectionati de catre vinificator de pe parcele cu expozitie sudica. Acesta a urmarit evolutia maturarii strugurilor pentru a determina exact momentul optim de recoltare pentru fiecare soi in parte’’, afirma reprezentantii companiei.

Recoltarea a fost realizata manual, iar pentru transportul strugurilor s-a asigurat mentinerea temperaturii scazute si protective, antoxidanta cu ajutorul zapezii carbonice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *