O locatie frumoasa…dar nu ma mai duc

Traseul auto dinspre Targu Secuiesc spre Brasov aproape de pasarela spre Buzau are un indicator tentant, si anume Pastravaria Fish4Life Harman. De mult imi pusesem in gand sa ma opresc aici, dar mai tot timpul  ma hotaram dupa ce treceam de intersectie. Asa ca de data asta am incetinit si am urmarit cu atentie acea gramada de baloti de paie prin care proprietarii incearca sa capteze atentia viitorilor “musterii”. Am intrat pe un drum de incinta si dupa cateva viraje, ocolind baltile pescaresti ajung in sfarsit la locatia mult cautata. Aici in fata troneaza o caruta stilizata condusa de un…sa zicem pescar-agricultor. Dar mai bine va las pe voi sa analizati si sa hotarati ce a vrut sa spuna artistul care a imaginat acest aranjament interesant.

Restaurantul este dragut construit, are farmec, grupurile sanitare sunt impecabile…dar.

Si pentru ca DA exista un dar si acesta este servirea, mancarea si SUSPANS intr-un moment in care ADMINISTRAREA FISCALA din Romania ne indeamna sa fim TURNATORI pentru a curma evaziunea fiscala – aici parca in dispret fata de masurile de austeritate fiscala se da un fel de nota de plata, nesemnata, nedatata si bineinteles nefiscalizata.

In primul rand mancarea se aduce tarziu. Nu inteleg de ce intr-un restaurant pescaresc cu balta in dotare comanda unui BORS de peste sa dureze 25 minute. Parca atunci se incepe sa se asambleze compozitia spre disperarea mea care de fapt doream un bors proaspat. In fine borsul este adus intr-un bol un pic mai mare decat o ceasca de cafea cu un gust evident de BORS MAGIC iar minibucatile de peste aveau un gust ranced, statut, miros de stat in frigider neacoperit. Pestele prajit in malai  consistent era cam sarat iar mujdeiul de…nemancat, de fapt a ramas neatins – posibilitate pentru asa zisii lucratori ai restaurantului de a-l mai vinde inca o data. Asta si pentru ca acea laptoasa compozitie fara nici un gust costa aici impresionanta suma de 3 lei.

Am vrut sa comand un vin, dar oferta de la 2 crame de vinuri cu sortimente care sunt de nebaut pentru un cunoscator ca mine. Asa ca m-am resemnat, am platit acea Nota de plata nr.43 X si am plecat.

Aceasta a fost aventura mea in acest loc deosebit…dar pacat de ce se intampla acolo. Si au conditii prielnice.

Am desigur amintiri placute de la alte  restaurante  pescaresti : Albota, Alex – Pasul Gutai Sighet-Baia Mare, Poiana Izvoarelor de langa Vatra Dornei, Pescarul din Galati, Poiana Rasnoavei, Complexul Turistic Doripesco, si putem continua.

Pacat…eu aici nu ma mai duc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *