Festivalul PROVINO organizeaza prima conferinta Wine & HoReCa din regiunea de Nord Est a tarii

Joi, 6 decembrie, intre orele 12:30 – 16:00 are loc conferinta Wine & HoReCa din cadrul Festivalului PROVINO, in Sala Chopin – Centrul de evenimente PALAS Iasi.

In cadrul conferintei sunt asteptati proprietari si manageri de restaurante, producatori de vin, achizitori din segmentul HoReCa si specialisti ai vinului. 5 teme de interes pentru reprezentantii segmentului HoReCa vor fi prezentate de cunoscuti specialisti din domeniu.

Vinuri romanesti vs. vinuri de import in restaurante

Speaker: prof. dr. Valeriu V. Cotea

Ce promovam in restaurante? Vin romanesc sau de import? Despre Romania, „lumea noua” a vinului in vechea Europa.

Evaluarea senzoriala a unui vin la achizitie

Speaker: Conf. Dr. Ing. Dorin Popa

In cursul prezentarii vor fi clarificate cateva aspecte legate de etapele degustarii unui vin, analiza senzoriala, caracteristicile care se evalueaza la un vin si clarificarea notiunilor aroma si buchet, formarea si evolutia aromelor in maturarea si invechirea vinului.

Importanta unui Wine List de restaurant

Speaker: Catalin Paduraru

In aceasta prezentare vor fi enumerate regulile crearii unui wine list, de la achizitia vinurilor, pana la modalitatea de prezentare a acestora.

Serviciile si educarea ospatarilor. Educarea clientilor

Speaker: Marian Timofti

Despre educarea ospatarilor in ceea ce priveste serviciul clientilor. Cum se serveste vinul, cum se recomanda mancarea in functie de vin. Cum educam clientii in ceea ce priveste consumul de vin si alegerea vinului potrivit.

Lista de vinuri- coordonata a succesului unui restaurant: RaletRestaurant Enoteca

Speaker: dr. Tudor Balan

Despre necesitatea unui wine list in restaurante. Reguli de compunere a unei liste de vinuri: elemente obligatorii, elemente optionale, greseli frecvent intalnite. Moduri de structurare a listei de vinuri, dupa criterii diferite (dupa tipurile de vin, sau dupa provenienta)

Designul de restaurant  Spatiul comercial, creatie sau afacere?

Speaker: Arh. Victor Grosu

“Succesul realizarii unui interior depinde cat de bine va captura si transforma arhitectul viziunea beneficiarului intr-o realitate construita. Pentru arhitect spatiul proiectat este o opera de arta, pentru benificiar este o investitie.”

Prezentari de produse

SELGROS, CRISTIRO BISTRITA

Conferinta Wine & HoReCa este un eveniment dedicat profesionistilor. Participarea este gratuita, cu inregistrare prealabila, pana la data de 25 noiembrie 2012. Pentru mai multe detalii accesati http://www.iasi.provino.ro/.

Conceput si initiat de compania ABplus Events, Festivalul de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO este un eveniment expozitional in jurul caruia a fost creata o retea de activitati care promoveaza cultura vinului, arta si gastronomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *